Vilppulassa opeteltiin tärkeitä taitoja ja moni sai ainutlaatuisia kokemuksia – "Tunnelma oli kurssilla mahtava"

Jyrki Pönkkä
Vilppulassa opeteltiin tärkeitä taitoja ja moni sai ainutlaatuisia kokemuksia – "Tunnelma oli kurssilla mahtava"
Jyrki Pönkkä

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjesti lauantaina kurssin erityistä tukea tarvitseville henkilöille Vilppulan satamassa.

Kurssin tavoitteena oli opetella vesistöolosuhteissa oikeanlainen pintapelastus rannalta sekä oikeanlainen varustautuminen vesistölle ja moottoroidussa veneessä käyttäytyminen pelastustilanteessa.

Lisäksi kurssilla päästiin kalastamaan ja tutustumaan Kotvio-laivaan.

Sirkka Ojala
Kurssilaiset pääsivät tutustumaan myös Kotvio-laivaan.

Kurssilaiset pääsivät tutustumaan myös Kotvio-laivaan.

Kurssin johtajana toimi Kimmo Topi. Hän oli erittäin tyytyväinen kurssiin.

–Turvallisuuspuolen asioiden lisäksi päivän aikana erityisryhmä pääsi kalastamaan sekä rannalla että veneessä. Nämä kokemukset oli monelle kurssilaiselle ainoaa laatuaan.

–Vilppulan satama on hyvä paikka järjestää tämänkaltaisia kursseja. Se on helposti tavoitettavissa ja myös vesille pääsy on helppoa.

Kurssille osallistui yhteensä 12 henkilöä.

Sirkka Ojala
Tyytyväiset kurssilaiset ja kouluttajat ryhmäkuvassa todistuksien jaon jälkeen.

Tyytyväiset kurssilaiset ja kouluttajat ryhmäkuvassa todistuksien jaon jälkeen.

Kurssin pääkouluttajana toimi Juha Happonen.

–Tunnelma oli kurssilla aivan mahtava. Jokainen kurssilainen sai tärkeää tietoa vesistöturvallisuudesta ja mikä hienointa, jokainen sai nostettua kalasaaliin rantaan tai veneeseen.

–Monta kertaa sai kurssin aikana taas toimia kalatelineenä.

Sirkka Ojala
Moni kurssilainen sai elämänsä ensimmäisen kalasaaliin.

Moni kurssilainen sai elämänsä ensimmäisen kalasaaliin.

Happonen pitää tärkeänä, että kyseisen kaltaisia kursseja järjestetään nimenomaan erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

–Heillä ei välttämättä ole samankaltaisia mahdollisuuksia harrastaa kuin henkilöillä, jotka voivat toimia itsenäisesti. Tämän takia on tärkeää, että toimintaa järjestetään myös heille, Happonen korostaa.

Kouluttajia, ohjaajia ja avustajia kurssilla oli yhteensä yhdeksän.

–Meillä on ollut tälläkin kurssilla hieno ja ammattitaitoinen porukka kouluttajia. Yhtenä mainittakoon Juhani Jämsen, joka pyöritti muun muassa kalastusrasteja.

Seuraavaa vesistö- ja kalastusaiheista tapahtumaa ei tarvitse odottaa kauaa, sillä Vilppulan Pilkkijät jatkavat 60-vuotisuutensa juhlimista nyt nuorison parissa. Seura järjestää lasten ja nuorten kalastuspäivän Vilppulankosken venesatamassa tulevana lauantaina.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Hienoa. On todella hatunnoston arvoinen juttu että erityistä tarvitseville järjestettiin jutussa mainitu kurssi. Suurkiitos tästä maanpuolustuskoulutusyhdistykselle ja kaille muille mukana olleille joita ilman tätä tapahtumaa ei olisi voitu toteuttaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio