Pirkanmaalla 54 koronavirustartuntaa - Koronavirus - KMV-lehti

Pirkanmaalla 54 koronavirustartuntaa

Mänttä-Vilppulassa ja sen lähialueilla ei ole tartuntoja. Pääkaupunkiseudun tiukennetut linjaukset antanevat muulle maalle lisää aikaa varautua.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu 46 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva hengitystieinfektioyksikön vastaanottotilasta Tampereella.

25.3.2020 11:33

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tekemissä laboratoriokokeissa keskiviikkona 25. maaliskuuta on varmistunut, että uusia koronavirustartuntoja on tällä hetkellä 8. Saman verran tartuntoja tilastoitiin myös edelliseltä vuorokaudelta.

Sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 54 tartuntatapausta. Valtakunnallisesti THL:n tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu 25. maaliskuuta mennessä 823 tautitapausta. Laboratoriovarmistettuja uusia koronavirustartuntoja on maassa 880.

Sairaalahoidossa koronavirustartunnan saaneita potilaita on tällä hetkellä 82, ja heistä tehohoitoa saavia on 22.

Hallintoylilääkäri Tarja Marjamäen mukaan Mänttä-Vilppulan, Juupajoen ja Ruoveden seudulla ei edelleenkään ole todettu yhtään koronavirustartuntaa.

– Tällä seudulla ei ole edelleenkään yhtään tartuntatapausta. Jatkamme tilanteen seuraamista ja katsomme, miten Uudellamaalla lisätyt rajaamistoimet alkavat vaikuttaa muihin sairaanhoitopiireihin. Uskon, että saamme niistä lisää aikaa.

Ylen keskiviikkona 25. maaliskuuta kello 10.48 kertoman uutisen mukaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tänään menehtynyt keski-ikäinen henkilö koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kuolemantapaus on kolmas, minkä koronavirus on aiheuttanut Suomessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella koronavirus on tähän mennessä aiheuttanut kaksi kuolemantapausta.

Edit. 25. maaliskuuta 2020 kello 17.45 juttuun päivitetty THL:n antamat tilastotiedot 25.3.2020.

Lue lisää KMV-lehden koronavirusuutisoinneista:

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos