Sunnuntaina kerrottiin seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta Pirkanmaalla - Ravitsemusliikkeiden rajoitukset astuivat voimaan sunnuntaina - Koronavirus - KMV-lehti

Sunnuntaina kerrottiin seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta Pirkanmaalla - Ravitsemusliikkeiden rajoitukset astuivat voimaan sunnuntaina

Pirkanmaa on covid-10-taudin kiihtymisvaiheessa.

11.10.2020 12:11

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedotti sunnuntaina seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta Pirkanmaalla.

Fimlab tutki lauantaina 1 164 covid-19-virusnäytettä. Fimlabin mukaan näytteen tulosta joutuu nyt odottamaan keskimäärin kolme päivää suurten näytemäärien ja positiivisten tulosten osuuden kasvamisen vuoksi.

Maakunnassa on tähän mennessä nyt todettu 516 koronavirustartuntaa. Tällä viikolla tartuntoja Pirkanmaalla on raportoitu 80 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan mukaan perjantaina 9.10. Mänttä-Vilppulassa oli todettu 28, Jämsässä 26, Orivedellä 11 ja Tampereella 281 koronavirustartuntaa. THL:n luvut päivittyvät viiveellä, eikä niissä näy kunnat, joissa on 0-4 koronavirustartuntaa.

Vähävaraisten kasvomaskeja saa myös Kolhon ja Vilppulan kirjastoista

Mänttä-Vilppulan kaupunki tiedotti torstaina 8. lokakuuta, että kaupungin koronatilanne on rauhallinen. Mänttä-Vilppulassa on yksittäisiä altistuneita, ja karanteenissa oli tuolloin kaksi henkilöä. Terveyskeskuksen ja kuntoutusosaston toiminnat olivat palautuneet täysin ennalleen.

Vähävaraisten kasvomaskeja jaetaan 12. lokakuuta alkavalla viikolla Mäntän Asiointipisteessä, Kolhon ja Vilppulan kirjastoissa. Tähän mennessä maskeja vähävaraisille on jaettu yhtään 3 380 kappaletta.

Viikko 42 on koulujen syyslomaviikko Pirkanmaalla. Kaikkien on tärkeää noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvaetäisyyksiä.

Koko maassa perjantaina oli todettu 11 849 koronavirustartuntaa 10. lokakuuta. Koronavirusepidemia on kiihtynyt selvästi lähes koko maassa.

Pirkanmaa kiihtymisvaiheessa

Pirkanmaa on covid-19 -taudin kiihtymisvaiheessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kasvomaskia joukkoliikenteessä, koronavirustestiin mennessä ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli henkilö joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan kodin ulkopuolella.

Lisäksi Pirkanmaalla on voimassa maskisuositus yliopistoissa ja korkeakouluissa, sisätiloissa tapahtuvissa joukkotilaisuuksissa, kuten konserteissa ja muissa musiikkitiloissa, teattereissa, jääkiekko-otteluissa ja muissa urheilutapahtumissa. Jääkiekkoliitto antoi suosituksen koko maahan perjantaina seuroilleen pakollista kasvomaskin käytöstä otteluissaan. Lisäksi maskia suositetaan messutapahtumissa ja muissa sisätiloissa pidettävissä festivaaleissa, kirkkotilaisuuksissa ja rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä.

Maan hallitus linjasi ravitsemisliikkeitä koskevan toiminnan rajoituksen, joka astui voimaan kuudella alueella, kuten Pirkanmaalla sunnuntaina 11. lokakuuta.

Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy klo 22 ja sulkemisaika on klo 23.

Lisäksi ravitsemisliikkeet saavat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä. Rajoitukset tulivat voimaan heti klo 00 lauantain 10.10. ja sunnuntain 11.10. välisenä yönä.

Karanteeni- ja eristysajat lyhenevät

Koronaan liittyvää karanteeni- ja eristysaikaa lyhennetään; muutokset ohjeeseen tulevat voimaan maanantaina 12.10.2020.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen muutos koskee sekä omaehtoista karanteenia että tartuntatautilääkärin määräämää karanteenia.

Karanteeni tarkoittaa terveen, mutta yleisvaaralliselle tarttuvalle taudille altistuneeksi epäillyn henkilön liikkumisvapauden rajoittamista.

Omaehtoinen karanteeni lyhenee 14 päivästä 10 päivään.

Tartuntatautilääkärin määräämää karanteeni lyhenee 14 päivästä 10 päivään.

Jos koronaan viittaavia oireita ilmenee 10 päivän jälkeen altistumisesta, kannattaa silti tehdä oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Eristys tarkoittaa sairastuneen henkilön pitämistä erillään terveistä. Lievissä koronavirusinfektioissa, jotka eivät johda sairaalahoitoon, eristysaika kotona lyhenee 14 päivästä seitsemään päivää.

Kotieristys voidaan kuitenkin lopettaa vasta, kun oireet ovat olleet poissa kaksi päivää. Haju- tai makuaistin muutos tai lievä ärsytysyskä ainoana oireena ei vaadi eristyksen jatkamista.

Vakavissa sairaalahoitoa vaativissa infektioissa eristysaika on edelleen vähintään 14 päivää.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos