Koronatestattuja reilut 150 päivittäin – "Epidemia ei ole sammunut” - Koronavirus - KMV-lehti

Koronatestattuja reilut 150 päivittäin – "Epidemia ei ole sammunut”

Ensimmäinen koronavirustartunta varmistui Pirkanmaalla 5. maaliskuuta.

30.3.2020 10:44

Pirkanmaalla uusia koronatartuntoja varmistui nyt selvästi vähemmän kuin edellisinä päivinä. Yhteensä Pirkanmaalla on todettu 97 laboratoriossa testattua tartuntaa.

Ensimmäinen koronavirustartunta varmistui Pirkanmaalla 5. maaliskuuta.

Viikonlopun THL:n tietojen mukaan Taysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on kahdeksan henkilöä. Heistä kuusi oli tuolloin osastohoidossa ja kaksi tehohoidossa.

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen Taysin infektioyksiköstä sanoo, että koronavirusepäilyjä on testattu Pirkanmaalla keskimäärin 170 päivittäin viimeisen viikon aikana.

Eilen sunnuntaina testejä tehtiin hieman vähemmän, reilut sata. Sen sijaan perjantaina ja lauantaina testejä oli noin 200. Perjantaina tartuntoja varmistui 18 eli enemmän kuin koskaan aiemmin Pirkanmaalla.

Syrjänen ei halua vetää tilastoista vahvoja johtopäätöksiä.

– Tilastot kertovat luonnollisesta vaihtelusta. Tätä selittää osin se, että viikonloppuisin ihmiset liikkuvat vähemmän ja saapuvat oletettavasti näytteenottoonkin harvemmin kuin viikolla.

Syrjäsen mukaan ei voi sanoa, että epidemia olisi sammunut.

– Seuraamme päivä kerrallaan tilannetta.

Tartunnat on ilmoitettu testituloksen valmistumispäivän mukaan. Testituloksia valmistuu useissa erissä edellisen päivän iltaan asti.

Testitulokseen voi tulla jälkikäteen muutoksia mahdollisissa uusintatesteissä. Joku aiempi testitulos saattaa muuttua uusinnassa negatiiviseksi, jolloin taulukossa oleva luku voi myös pienentyä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat