Yksi uusi koronavirustartunta havaittu Pirkanmaalla

Tähän mennessä Pirkanmaalla on todettu epidemian aikana kaikkiaan 174 laboratoriokokein varmistunutta koronavirustartuntaa ja yksi kuolemantapaus.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä on raportoitu 17. huhtikuuta mennessä yhteensä 174 koronavirustartuntaa ja 2 kuolemantapausta, joista toinen tapahtui Taysissa 15. huhtikuuta.

17.4.2020 9:51

Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä on laboratoriokokeissa varmistunut yksi uusi koronavirustartunta perjantaina 17. huhtikuuta.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla on laboratoriokokein löydetty yhteensä 174 koronavirustartuntaa siitä lähtien, kun testauksien tuloksia ryhdyttiin maaliskuun alusta kertomaan Pshp:n verkkosivulla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastotietojen mukaan Pirkanmaalla on 17. huhtikuuta mennessä laboratoriotesteissä todettu yhteensä 182 koronavirustartuntaa.

Koko maassa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevia on 17. huhtikuuta Thl:n tietojen mukaan 135 ja tehohoidossa 73. Koronavirukseen menehtyneitä on tähän mennessä 82. Heistä 2 on Taysin erityisvastuualueelta.

Laboratoriotestillä löydetään vain osa tartunnoista

Thl:n mukaan laboratoriotestillä todetut tartunnat ovat vain osa todellisesta tartuntamäärästä. Tiedot toimitetaan viiveellä tartuntatautirekisteriin, jonka perusteella Thl tiedottaa koko maan tuloksista.

Thl:n luvuissa ovat mukana sekä julkisen että yksityisen terveydenhoidon testitulokset, mikä aiheuttaa tilastollisia eroja sairaanhoitopiirin ilmoittamiin lukuihin.

Valtakunnallisesti koronavirustartuntoja on varmistunut laboratoriotesteissä 17. huhtikuuta mennessä Thl:n tiedotteen mukaan yhteensä 3 489. Heistä miehiä on 48,2 prosenttia ja naisia 51,8 prosenttia.

Koronavirusnäytteitä on testattu valtakunnallisesti jo lähes 50 000. Käytettävissä olevissa laboratorioissa eri puolilla maata testataan yli 4 000 näytettä päivässä.

Edit. 17. huhtikuuta 2020 kello 12.00 päivitetty koronavirukseen sairastuneiden määrät sairaanhoitopiirissä ja koko maassa.

Edit. 17. huhtikuuta 2020 kello 19.25 lisätty koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien ja tautiin menehtyneiden määrät.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos