Kaupunki kartoitti jo koronan väistötilat ja henkilökunta on ohjeistettu - Koronavirus - KMV-lehti

Kaupunki kartoitti jo koronan väistötilat ja henkilökunta on ohjeistettu

Korona leviää nyt Pirkanmaalla.

11.3.2020 17:53

Mänttä-Vilppulan kaupunki on ohjeistanut työntekijöitään koronaviruksen varalta siitä, että sairaana ei saa mennä töihin.

Kaupunki on kartoittanut jo väistötilat eri puolilta kaupunkia siltä varalta, jos kotona tai laitoksia asuvia joudutaan siirtämään suojaan mahdollisilta tartuttajilta.

Kuntaliitto ohjeisti kuntia viime viikolla erityisesti vanhusten ja laitoshoidossa olevien asukkaiden terveyden turvaamisessa väistötiloja kartoittamalla.

– Haasteena voi olla uuden henkilökunnan saaminen väistötiloihin, kun tietyistä ammattiryhmistä on pulaa, kaupungin hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki kertoo.

Marjamäen mukaan koronavirustartunnan yleisiä ohjeita on jaettu työntekijöille kuin tautia alkoi esiintyä tammikuun lopulta alkaen. Viime viikolla annetuissa ohjeissa tarkennettiin, ettei työntekijä saa tulla sairaana töihin. Kaupungin normaalimenettely on, että esimiehen luvalla saa olla enintään viisi päivää kotona ilman lääkärin kirjoittamaa sairauslomaa.

Alkuviikolla tietoon tulleen kahden Savosenmäen koulun opettajan koronavirusepäilyn lisäksi mitään koronaan liittyvää epäilyä tai altistusta ei ole ollut tiedossa Mänttä-Vilppulassa eikä Juupajoella.

Keskiviikkona iltapäivällä varmistui, ettei opettajilla ole koronaa.

Mäntänvuoren Terveydessä ollaan valmiina

Mäntänvuoren Terveys Oy:ssä on ohjeistettu henkilökuntaa koronaviruksen varalta, ja siihen miten toimitaan, jos mahdollinen koronapotilas tulee terveysasemalle vastoin ohjeita.

Hoitohenkilökunnalle on varattu suojavaatteet ja niiden sijainti on ohjeistettu.

Ohjeiden mukaan terveysasemalle ei saa mennä, vaan aina ensin on soitettava joko Taysin neuvontapuhelimeen tai Mäntänvuoren Terveyden numeroihin, jotka ovat virka-aikaan 03-254 3320 ja virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin 03-455 2720.

Ministeriö antoi uusia ohjeita

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaan Suomessa yleisötapahtumien järjestäjien on otettava huomioon mahdolliset tartuntariskit ja niiden torjunta.

– Tämänhetkisten arvioiden mukaan uusi koronavirus tuhoutuu herkästi epäsuotuisissa olosuhteissa. Siihen tehoavat tavanomaiset siivous- ja desinfektioaineet, kuten kloori.

– Koronavirus sietää huonosti korkeita lämpötiloja, korkeaa tai matalaa pH:ta ja auringonvaloa.

Suojautumisessa on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimistavasta.

Suu-nenäsuojuksesta ei ole hyötyä, ellei henkilöllä itsellään ole hengitystieinfektion oireita.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos