Serlachius-museot: Äärimmäinen keino on museon sulkeminen - Koronavirus - KMV-lehti

Serlachius-museot: Äärimmäinen keino on museon sulkeminen

Serlachius-museot Gösta ja Gustaf ovat Mänttä-Vilppulan kaupungin matkailun vetureita. Kuva Göstasta.

11.3.2020 11:36

Monet yritykset varautuvat mahdollisten koronavirustartuntojen vuoksi. Varsinkin matkailuyritykset ja kansainvälistä kauppaa tekevät yritykset ovat ohjeistaneet henkilökuntaansa.

Serlachius-museoiden talousjohtaja Juha Roponen kertoo, että henkilökuntaa on neuvottu noudattamaan viranomaisten ohjeita. Serlachiuksella on kaksi museota Mäntässä: Gustaf ja Gösta.

– Meillä on käytännöt olemassa siltä varalta, jos jollain henkilökunnasta todetaan tartunta tai jos jollain asiakkaalla tai asiakasryhmällä todetaan tai epäillään tartuntaa.

– Äärimmäinen keino on tietysti museon sulkeminen mutta toivokaamme että tähän ei tarvitse tukeutua. Lisäksi tietenkin on korostettu jokaisen henkilökohtaista vastuuta asiasta. Museoissa on normaalia enemmän käsidesiä kaikkien saatavilla.

Roposen mukaan asia on koskettanut Serlachius-museoita jo sen verran, että ainakin yksi kansainvälisen myynnin messutilaisuus Berliinissä on peruttu, johon meidän oli tarkoitus osallistua.

– Varsinaista matkustuskieltoa ei ole, toki noudatamme viranomaisten ohjeistuksia matkustamisesta pahimmille epidemia-alueille, Roponen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos