Urheilutapahtumissa vältetään kättelyä - Koronavirus - KMV-lehti

Urheilutapahtumissa vältetään kättelyä ja korostetaan käsihygienian merkitystä

Urheilun lajiliitot ovat kieltäneet kättelyt otteluissa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

11.3.2020 20:03

Koronaviruksen leviämisen estäminen on saanut myös lajiliitot ja tapahtuman järjestäjän toimimaan. Paikalliset urheiluseurat ovat saaneet lajiliitoiltaan toimintaohjeet.

Mäntän Valon Markku Saarinen kertoo heille tulleen Palloliitolta ohjeistus kättelyiden välttämiseen otteluissa. Palloliitto korostaa ohjeistuksessaan käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Palloliitto suosittelee, että jokaisella pelaajalla on oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä.

Myös Jääkiekkoliitto on antanut seuroille ohjeistuksen Koronaan liittyen kertoo Koillis-Pirkan Kiekon toiminnanjohtaja Anne Innanmaa.

Jääkiekkoliiton ohjeistus on hyvin samantyyppinen kuin Palloliitolla. Jääkiekkoliitto muistuttaa jokaista huolehtimaan käsihygieniasta, ahkerasta käsien pesusta ja siitä, että yskiessä suu tulee peittää hihalla tai kertakäyttöisellä nenäliinalla.

Joukkueiden suositellaan varaamaan bussimatkoille mukaan käsidesiä tilanteisiin, joissa käsien pesu vedellä ei ole mahdollista.

Varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen varalta Jääkiekkoliitto suosittelee otteluihin liittyvien joukkueiden ja tuomareiden kättelyiden suorittamista joko hanskat kädessä tai muulla ihokontaktia välttävällä tavalla, esimerkiksi mailannostolla siniviivoilla.

Lentopalloharrastajien puolella käsihygieniasta huolehtimien korostuu entisestään, koska lajissa pelataan yhteisellä pallolla. Vilppulan Tähden puheenjohtaja Marko Yläjärvi kertoo Lentopalloliiton ohjeistuksen hyvästä käsihygieniasta tulleen jo viime viikolla.

Lentopalloliitto ohjeistaa harrastajia pesemään kädet huolellisesti jokaisen harjoituksen ja pelin jälkeen ja myös ennen peliä sekä erityisesti ennen ruokailua. Myös kättelyistä ottelutapahtumien yhteydessä luovutaan toistaiseksi.

Ottelutapahtumien järjestämisen osalta lajiliitot seuraavat mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Autere-opiston kursseilla noudatetaan yleistä Terveyden ja Hyvinvoinninlaitoksen ohjeistusta koronaviruksen leviämisen estämisestä.

Juupajoella kursseja järjestävä Oriveden opisto tiedottaa, että kursseille voi osallistua vain täysin terve kurssilainen. Kädet tulee pestä saippualla ennen ja jälkeen tunnin.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos