Valmiustoimikunta kehottaa varovaisuuteen syyslomalla - Koronavirus - KMV-lehti

Valmiustoimikunta kehottaa varovaisuuteen syyslomalla

Vaasan seudulla tartuntatilannetta pidetään kriittisenä.

Tays tiedotti uusista tartunnoista Twitterissä maanantaina aamupäivällä.

12.10.2020 14:00

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa Länsi- ja Sisä-Suomen alueellisen valmiustoimikunnan mukaan.

– Kannattaa miettiä tarkoin, missä ja miten syyslomaa viettää. Vaasan alueella tautitilanne on erittäin vaikea, jopa kriittinen, ja taudin ilmaantuvuus on Suomen korkein. Vaikuttaa siltä, että epidemia uhkaa levitä Vaasan naapurikuntiin ja lähimaakuntiin. Keski-Suomen tautirypäs näyttäisi sen sijaan rauhoittuneen, sillä torjuntatoimet ovat olleet hyviä, ylijohtaja Marko Pukkinen toteaa.

Viranomaiset ovat nostaneet varautumisastetta kaikissa maakunnissa, ja kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintovirasto ovat tehneet nopeita toimenpiteitä viruksen leviämisen pysäyttämiseksi. Tietoa rajoituksista kootaan sairaanhoitopiirien verkkosivulle.

Pshp suosittelee maskia ja etätöitä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perussuosituksen mukaisesti kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeuduttaessa ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, riskialueilta Suomeen palattaessa ja omaehtoiseen karanteeniin siirryttäessä, yliopistoissa ja korkeakouluissa, sisätiloihin järjestetyissä joukkokokoontumisissa, kuten urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ja uskonnollisissa tilaisuuksissa, ja rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Mikäli työpaikalla on olemassa etätyömahdollisuus, sairaanhoitopiiri suosittelee, että ainakin osa työntekijöistä siirtyisi etätöihin.

Taysin sairaaloissa vierailijoiden määrää ja vierailujen kestoa on rajoitettu ja maskin käyttöä suositellaan.

Lokakuussa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, mikäli järjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Ravitsemusliikkeet noudattavat kuukauden loppuun saakka rajoitettua aukioloa, anniskeluaikaa sekä asiakaspaikkamäärää valtioneuvoston 29. syyskuuta tekemän linjauksen mukaisesti.

Aluehallintovirasto kieltää toistaiseksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Määräys koske Kaskista, Korsnäsiä, Kristiinankaupunkia, Laihiaa, Luotoa, Maalahtea, Mustasaarta, Närpiötä, ja Pedersöreä, Pietarsaarta, Uusikaarlepyytä, Vaasaa ja Vöyriä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat