Lue tästä Mänttä-Vilppulan uudet linjaukset: Uimahalli aukeaa eläkeläisille ja ryhmäharrastustoiminnan rajoitukset lieventyvät - Koronavirus - KMV-lehti

Lue tästä Mänttä-Vilppulan uudet linjaukset: Uimahalli aukeaa eläkeläisille ja ryhmäharrastustoiminnan rajoitukset lieventyvät

Vaikka rajoitukset alkavat lieventyä ja tautitapausten määrä laskee, on koronavirusta yhä liikkeellä Pirkanmaan alueella, eikä turvaohjeita pidä unohtaa.

Eläkeläiset pääsevät halliin uimaan. Sallittu yhtäaikainen asiakasmäärä on enintään 20 henkilöä.

12.5. 18:52

Helatorstaista 13. toukokuuta lähtien eläkeläiset pääsevät käyttämään uimahallia, kunhan noudattavat turvaohjeita. Uimahallin sallittu yhtäaikainen asiakasmäärä on enintään 20 henkilöä.

– Erityisesti pesu- ja pukutiloissa pitää olla varovainen ja huolehtia turvaväleistä, hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki muistuttaa.

Lapset ja nuoret harrastusten pariin

Kaikki sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastustoiminta on toistaiseksi suljettuna.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu ryhmäharrastustoiminta onnistuu sisätiloissa enintään 20 henkilön kokoontumismäärällä.

– Ulkotiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa ohjatusti ilman kokoontumisrajaa. Myös aikuisten ohjattu ryhmäharrastustoiminta on uusien lievennysten ansiosta mahdollista ulkotiloissa enintään 50 henkilön kokoontumismäärällä.

Pirkanmaan tautitilanne on siirtynyt leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, ja tautitapausten määrä on Pirkanmaalla viime aikoina laskenut.

– Mänttä-Vilppulassa toimitaan Pirkanmaan koronanyrkin ohjeistusten mukaisesti. Rajoitusten lieventymisestä huolimatta on edelleen erityisen tärkeää noudattaa turva- ja hygieniaohjeita. Vaikka rajoitukset alkavat lieventyä ja tautitapausten määrä laskee, on koronavirusta edelleen liikkeellä Pirkanmaan alueella.

Urheilukisoihin 50 katsojaa

Rokotukset etenevät, mutta siitä huolimatta on edelleen noudatettava kaikkia suosituksia, turva- ja hygieniaohjeita.

– Muistetaan käyttää maskeja kaikissa kohtaamisissa, pitää riittävät turvavälit, pestä käsiä ja hakeutua pienistäkin oireista testiin. Pidetään itsemme ja toisemme turvassa kesää kohti.

Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi osallistua enintään 50 henkilöä. Rajoitus koskee myös urheilukilpailujen katsojamääriä.

– Kaupungin kokoustiloja ei voida toistaiseksi käyttää yleisiin kokouksiin. Yksityistilaisuuksien järjestämistä on syytä miettiä tarkkaan. Yli 50 henkilön tilaisuuksia ei suositella järjestettäviksi.

Maakunnan kaikki koronasuositukset voi käydä katsomassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Paikalliset ohjeistukset koronatilanteesta löytyvät Mänttä-Vilppulan kaupungin verkkosivuilta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat