Kaksi uutta koronavirustartuntaa Mänttä-Vilppulassa – Rokotteiden merkitys taudin hallinnassa kasvaa entisestään - Koronavirus - KMV-lehti

Kaksi uutta koronavirustartuntaa Mänttä-Vilppulassa – Rokotteiden merkitys taudin hallinnassa kasvaa entisestään

Mänttä-Vilppulan kaupungin mukaan koronarokotuksen ottaminen on nyt erittäin tärkeää.

9.9. 12:38

Mänttä-Vilppulassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat todettiin 8. ja 9. syyskuuta.

Mänttä-Vilppulan kaupungin hallintoylilääkäri Tarja Marjamäen mukaan kolmas oletettu uusi tartunta osoittautui PCR-testillä vääräksi positiiviseksi, eli henkilöllä ei ollut koronavirustartuntaa.

Uusille tartunnoille on altistunut kuusi henkilöä ja heidät on asetettu karanteeniin. Kaikkiaan karanteenissa on tällä hetkellä Mänttä-Vilppulassa yhdeksän ihmistä. Juupajoella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja eikä altistumisia.

Lue lisää: Avi: Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät tämän viikon jälkeen

Koko Pirkanmaan alueella on todettu tällä viikolla torstaihin 9. syyskuuta mennessä 217 uutta tartuntaa. Edellisviikolla Pirkanmaalla kirjattiin kaikkiaan 325 koronatapausta.

Epidemian alusta alkaen Mänttä-Vilppulassa on todettu kaikkiaan nyt 71 koronavirustartuntaa, Jämsässä 155 ja Juupajoella 8. Koko Pirkanmaan alueella tartuntoja on todettu epidemian alusta alkaen yhteensä 8 466 koronatartuntaa.

Kaupunki kannustaa menemään rokotukseen

Mänttä-Vilppulan kaupunki kannustaa kuntalaisia menemään koronarokotukseen ja muistuttaa, että rokotuksen ottaminen on nyt erittäin tärkeää.

Koronavirus leviää nyt etenkin rokottamattomassa väestössä, minkä vuoksi rokotteiden merkitys taudin hallinnassa kasvaa entisestään. Varsinkin alle 35-vuotiaiden rokotekattavuus on vielä alhaista ja sitä toivotaan korkeammaksi.

– Molempien rokotteiden ottaminen on erittäin tärkeää ja kannustamme kaikkia yli 12-vuotiaita kaupunkilaisia rokottautumaan. Koronarokotteita on Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella hyvin tarjolla ja aikoja on runsaasti varattavissa, Mänttä-Vilppulan kaupungin tiedotteessa todetaan.

Koronarokotuksia annetaan Mänttä-Vilppulassa myös ilman ajanvarausta walk in –rokotuspäivissä. Seuraavat walk in -rokotuspäivät järjestetään tiistaina 28.9. kello 9–14 Vilppulan terveysasemalla ja keskiviikkona 13.10. kello 9–14 Länsi-Koskelan koululla Mäntässä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat