Kolmas rokotus niille, joilla voimakas immuunipuute: ”Toisesta rokoteannoksesta on täytynyt kulunut vähintään kaksi kuukautta”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antama suositus kolmannesta rokoteannosta noudattaa kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän ehdotusta.

Henkilöt, joilla on todettu voimakas immuunipuute, voivat hakea itselleen kolmannen koronarokoteannoksen.

21.9.2021 12:38

Mäntänvuoren Terveys ryhtyy rokottamaan kolmansilla koronarokoteannoksilla yli 12-vuotiaita henkilöitä, joilla on todettu voimakas immuunipuutos.

Immuunipuutteesta voi kärsiä, jos on käynyt elin- tai kantasolusiirrossa, saanut autoimmuunisairauteen immunosuppressiivista biologista lääkitystä tai jak-estäjää tai käynyt immunosuppressiivisessa syöpähoidossa.

Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta ja dialyysihoito sekä pitkälle edennyt tai hoitamaton hiv voivat myös aiheuttaa immuunipuutetta, kuten myös lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Vahvistaa rokotesuojaa

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan immuunipuutoksesta kärsivillä kahden rokotteen sarja saattaa jäädä puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos pyritään antamaan saman valmistajan tuotteesta kuin toinenkin.

Rokotuskattavuus etenee Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen yhteistoiminta-alueella tasaista tahtia.

Ensimmäisen rokoteannoksen Mänttä-Vilppulassa on saanut 7 399 henkilöä (76,5 prosenttia kaupungin väestöstä) ja toisen 5 547 henkilöä (56,9 prosenttia kaupungin väestöstä).

Juupajoella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 1 311 henkilöä (72,9 prosenttia kaupungin väestöstä) ja toisen 989 henkilöä (55,1 prosenttia kaupungin väestöstä).

Ajanvarauksettomia walk-in-rokotuspäiviä pidetään kello 9–14 Vilppulan terveysasemalla tiistaina 28. syyskuuta ja samaan kellonaikaan Länsi-Koskelan koululla Mäntässä keskiviikkona 13. lokakuuta.

Ajanvarauksella ja ilman

Jos haluaa aikaistaa toisen rokoteannoksen saamista, ensimmäisestä rokotuksesta pitää olla vähintään kuusi viikkoa. Walk-in-päivinä on mahdollisuus saada myös kolmas rokoteannos, mikäli toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Halutessaan voi varata rokotusajan kolmannelle annokselle puhelimitse ajanvarausnumerosta 050 375 6505 arkisin kello 9–12. Numeroon voi lähettää kysymyksen tai yhteydenottopyynnön tekstiviestitse. Käytössä on myös sähköpostiosoite koronarokotus.mvt@pihlajalinna.fi.

Rokotukseen otetaan mukaan henkilöllisyystodistus, jollaisena toimivat yhtä lailla ajokortti, passi ja Kela-kortti.

Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Influenssarokotukset alkavat loka-marraskuussa. Myös niitä varten järjestetään joukkorokotuspäiviä, joista Mäntänvuoren Terveys tiedottaa myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos