Mänttä-Vilppulan kaupunki: Tuplarokotettuja Mänttä-Vilppulassa vähän yli 66 prosenttia – tällä hetkellä kunnassa 2 uutta tartuntaa

Koulujen maskisuositusta arvioidaan ensi viikolla syysloman jälkeen.

Maskisuositus on voimassa koko Pirkanmaalla pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti. Koululaisten maskinkäytöstä keskustellaan Mänttä-Vilppulassa syysloman jälkeen.

21.10.2021 13:00

Mänttä-Vilppulassa on varmistunut tänään 21. lokakuuta kaksi uutta koronatartuntaa, ja kaupungin alueella on epidemian alusta todettu yhteensä 75 tartuntaa.

Lue lisää: Koronatapauksia jälleen Mänttä-Vilppulassa

Kaikkiaan Pirkanmaan alueella koronatilanne on kuitenkin pysynyt verraten tasaisena.

”Tautia on edelleen paljon liikkeellä, ja sairaalahoidossa on koronapotilaita. Eniten tartuntoja viime aikoina on todettu alle 30-vuotiaiden ikäryhmässä”, hallintoylilääkäri Tarja Marjamäki Mänttä-Vilppulan kaupungilta kertoo.

Koronarokotteen ottaminen on Marjamäen mukaan paras keino suojata itseään ja muita tartunnalta.

”Sairaalahoitoon joutuvista suurin osa on rokottamattomia.”

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on Mänttä-Vilppulassa 77,4 prosenttia väestöstä ja tehosterokotteen hakeneita 66,3 prosenttia.

”Suosittelemme vahvasti kaikille, että rokotuksissa käytäisiin. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät Mäntänvuoren Terveyden sivulta.

Maskisuositus on voimassa koko Pirkanmaalla pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti.

”Maskin käyttö on hyvä muistaa myös Mänttä-Vilppulassa. Etenkin sisätiloissa, joissa on useita henkilöitä samaan aikaan, maskilla voi suojata lähimmäisiään omilta pisaroilta. Koulujen maskisuositusta arvioidaan syysloman jälkeen ensi viikolla.”

Marjamäki toteaa, että yli 12-vuotiaiden koululaisten rokotuskattavuus on vielä liian matala.

”Täyttä rokotussarjaa on kouluissa vielä liian harvalla, jotta kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita sekä opettajia koskevasta maskisuosituksesta olisi voitu luopua.”

Sen lisäksi että valtakunnallinen etätyösuositus päättyi 15. lokakuuta, tartunnanjäljitystä on ryhdytty kohdentamaan Pirkanmaalla pitkäkestoisiin altistumisiin. Silti tartuntoja jäljitetään terveydenhuollon ja sosiaalihuollon toimintayksiköissä kuten ennenkin.

Niitä, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta, ei enää aseteta karanteeniin. Sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviä voidaan siirtää karanteenin sijaan vakavasti immuunipuutteisten hoitotehtävistä muihin työtehtäviin.

”Karanteeniin asetetaan vain suuren riskin rokottamattomat lähikontaktit, kuten samassa taloudessa asuvat tai heihin rinnastettavissa olevat henkilöt, jotka ovat pitkäkestoisesti ja tiiviisti yhteydessä altistuneeseen. Ne, joita kohdataan kouluissa ja päiväkodeissa, eivät muodosta suuren riskin kontakteja.”

Jos lapsi on alle 12-vuotias, hänet määrätään karanteeniin vain samassa taloudessa asuvan henkilön sairastuttua.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyi 15. lokakuuta.

Tarkempia alueellisia ohjeistuksia ja suosituksia voi lukea Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivulta.

Juttuun päivitetty 21. lokakuuta 2021 kello 16.10 tieto Mänttä-Vilppulan kahdesta uudesta tartunnasta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos