Mäntänvuoren Terveys: Kolmas koronarokote 40 vuotta täyttäneille

Nyt myös viisi vuotta täyttäneet voidaan rokottaa koronaa vastaan.

Mäntänvuoren Terveys rokottaa toisen annoksen 6–12 viikon kuluttua ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta. Koronarokotuksessa voivat käydä kaikki yli viisivuotiaat.

Koronarokotuksen voivat alkaneena vuonna saada Mäntänvuoren Terveydestä kaikki yli viisivuotiaat.

Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmas rokote on tarkoitettu 40 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Tällöin toisesta rokotuskerrasta on tarvinnut kulua neljä kuukautta.

Toisen rokoteannoksen voi saada 6–12 viikon kuluttua ensimmäisen rokotteen saamisesta joko varaamalla ajan tai käymällä ajanvarauksettomalla walk in -rokotuspisteellä. Seuraavan kerran walk in -rokotuspäivä järjestetään Länsi-Koskelan koululla Mäntässä lauantaina 8. tammikuuta.

Kolmannen rokoteannoksen voivat saada sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön lisäksi henkilöt, jotka ovat täyttäneet 40 vuotta, tai ne yli 18-vuotiaat, jotka kuuluvat sairautensa vuoksi riskiryhmiin.

Kolmannen rokotteen voi saada, kun toisesta rokotuskerrasta on kulunut neljä kuukautta.

Mikäli henkilö on voimakkaasti immuunipuutteinen, hän voi saada kolmannen rokoteannoksen kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuskerrasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus neljännelle rokoteannokselle koskee voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä, jotka ovat täyttäneet 12 vuotta ja joiden kolmannesta rokotuskerrasta on kulunut neljä kuukautta.

Mäntänvuoren Terveys on käynnistänyt myös 5–11-vuotiaiden rokottamisen. Rokotusaika varataan sähköisesti, ja rokotettavaksi saavutaan huoltajan kanssa. Suostumus rokottamiselle tarvitaan molemmilta huoltajilta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos