Nyt se on totta: Kahteen viikkoon ei mitään yleisötilaisuuksia sisätiloissa

Koronapassikaan ei vapauta toimijoita kohdennettua sulkutilaa koskevista rajoituksista.

Tiukentuneet koronarajoitukset Pirkanmaalla kohdistuvat kahden viikon ajan myös uimahallien ja kylpylöiden allastiloihin sekä niiden välittömässä yhteydessä oleviin pukuhuonetiloihin.

7.1.2022 16:13

Uudet koronamääräykset ovat voimassa kaksi viikkoa ajalla 8.–21. tammikuuta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina 7. tammikuuta tekemä uusi koronapäätös koskee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikkia sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia henkilömäärästä riippumatta.

”Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi yleisöltä”, aluehallintoylilääkäri Eeva Mäkinen toteaa.

Koronapassikaan ei auta

Tilojen sulkeminen kohdistuu seuraaviin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin, eikä niitä voida ottaa käyttöön koronapassilla edes liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten:

  • Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat.

  • Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

  • Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

  • Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, mutta eivät kuitenkaan vähittäiskaupan liiketilat eivätkä palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat ja niihin johtava kulku.

Rajoitusten vaikutuksen odotetaan vaikuttavan alueen tartuntatilanteeseen muutaman viikon kuluessa.

Lakisääteiset palvelut toiminnassa

Rajoituksen alaisia tiloja on mahdollista käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen sekä vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan.

Avin antama rajoitus ei koske ulkona järjestettäviä tilaisuuksia, ei myöskään yksityistilaisuuksia, harrastustoimintaa eikä ammattiurheilua. Rajoituksen ulkopuolelle jäävät myös vähittäiskaupan liiketilat, palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat ja kulku niihin.

Myöskään kuntosalien ja muiden sisäliikuntatilojen, huvi- ja teemapuistojen, tivolien sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat eivät kuulu nyt annettujen tiukempien rajoitusten piiriin.

Tässä vaiheessa avin määräys koskee myös erityisryhmiä.

Avi kehottaa noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita sen antamat määräykset eivät koske.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos