MainosVPN-YHTEYDET.FI

VPN parantaa nettiselaajan yksityisyyttä

Nettisurffailu on viime vuosina muuttunut yhä vähemmän yksityiseksi; eri alustat seuraavat käyttäjiä monin eri tavoin, eikä esimerkiksi mainosten kohdennukselta ole enää helppoa piiloutua. VPN on yksi keino parantaa nettiselaajan yksityisyydenturvaa.


19.10.2020 6:00

Internetissä ei oletusarvoisesti voi seikkailla täysin anonyymisti. IP-osoite mahdollistaa käyttäjän jäljittämisen, ja IP-osoitteen sijaintiin perustuen sivustot saattavat myös rajoittaa käyttäjän näkemää sisältöä. Esimerkiksi useimmat suoratoistopalvelut rajoittavat sisältöjä alueittain juuri IP-osoitteeseen perustuen.

VPN mahdollistaa oman IP-osoitteen piilottamisen

Omaa IP-osoitettaan ei kuitenkaan ole pakko näyttää verkkopalveluille. Helpoiten oman IP-osoitteen piilottaminen onnistuu VPN-palvelun avulla. VPN kierrättää tietoliikenteen VPN-palveluntarjoajan palvelimien kautta, jolloin netissä surffatessasi verkkopalvelut näkevät VPN-palveluntarjoajasi IP-osoitteen oman IP-osoitteesi sijaan. Useimmat laadukkaat VPN-palvelut ovat omasta tietoturvastaan hyvin tarkkoja, joten käyttämällä luotettavaa VPN-palvelua on yksityisyydensuojasi verkossa parempi kuin käyttäessäsi omaa IP-osoitettasi.

Miksi piilottaa IP?

IP-osoitteen piilottamiseen tärkein syy monille käyttäjille on oman digitaalisen jalanjäljen minimointi. Digitaalinen jalanjälki on kaikki se, mitä meistä jää talteen netinkäytöstä. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. hakuhistoriaa, selaushistoriaa ja sosiaalisen median käyttöä. IP-osoite on yksi tekijä, jolla digitaalinen jalanjälki voi olla jäljitettävissä, ja piilottamalla oman IP-osoitteen yhdessä muiden yksityisyyttä lisäävien toimien – kuten yksityisen selauksen tilan – kanssa pienentävät digitaalista jalanjälkeä merkittävästi.

Laadukas VPN ensiarvoisen tärkeää

VPN-palvelua valitessa on syytä olla tarkkana; pahimmillaan huonon VPN-palvelun valinta voi huonontaa yksityisyyttä. Jotkin ilmaiset palvelut saattavat jopa myydä käyttäjätietoja eteenpäin, tehden VPN:n käytöstä itse asiassa yksityisyyttä huonontavan toimenpiteen. Kuinka sitten valita laadukas VPN? Palvelua valitessa on syytä valita ainakin seuraavat asiat:

• Kuinka paljon käyttäjiä palvelulla on

• Löytyykö palvelusta käyttäjäkokemuksia

• Onko palvelu maksullinen

Näistä etenkin viimeinen seikka on hyvin tärkeä; maksulliset VPN-palvelut ovat yleensä varsin laadukkaita. Ilmaisten palvelujen kohdalla tilanne on monesti toinen; monet näistä ovat vaaraksi käyttäjän yksityisyydelle. Koska palvelut eivät saa rahoitusta käyttäjien maksuista, rahoittavat nämä palvelut usein toimintaansa joko valtavalla määrällä mainoksia tai myymällä käyttäjien tietoja eteenpäin.

Lisätietoja VPN-yhteyksistä

Haluatko lukea lisää siitä, mikä VPN tarkalleen ottaen on ja mitä laadukkaita palveluntarjoajia markkinoilta löytyy? Lisätietoja VPN:n toiminnasta löydät osoitteesta www.vpn-yhteydet.fi. Sivustolta löytyy myös tarkat esittelyt sekä arvostelut suosituimmista VPN-palveluista sekä lisätietoja mm. siitä, mitä hyötyjä VPN tuo suoratoistopalvelujen käyttäjille!

Lue myös: