Optikkopalvelut kehittyvät parhaiten paikallisesti - Mainos - KMV-lehti
MainosOptikko Piila

Optikkopalvelut kehittyvät parhaiten paikallisesti

Meillä on aikaa yksilölliselle palvelulle, jolloin asiakkaalle löydetään parhaiten sopivat tuotteet. Optometristi Mikko Linninen esittelee tuotteita asiakkaalle.


21.1.2018 6:00

Oman alueensa tuntevalla paikallisella yksityisellä optikkoliikkeellä on monia vahvuuksia toimia asiakkaansa eduksi niin tuotetarjonnallaan kuin palveluillaankin.

-Yksityisenä paikallisena yrityksenä pystymme luomaan tuotevalikoimme itse, asiakkaidemme mukaan, Marko Murtomäki sanoo.

Osaaminen alkaa näöntutkimuksesta kehysten valitsemiseen ja jatkuu aina valmiisiin silmälaseihin sekä niiden ylläpitohuoltoon saakka.

-Koko ketju on omissa käsissämme, Murtomäki painottaa toiminnan sujuvuutta.

Yksityinen optikkoliike ei ole sidottu yksittäisiin tavarantoimittajiin, vaan voi käyttää hankinnoissaan monia lähteitä oman alueensa kysynnän mukaan. Palvelun piirteenä ovat nopeat toimitukset.

-Hoya on linssiemme päätoimittaja, ja saamme esimerkiksi tarvittavan raakalinssin ilman viiveitä käyttöömme. Meillä on oma hiomo, ja pystymme sen myötä toimittamaan linssit nopeasti. Voimme myös tehdä uudet linssit asiakkaan omiin kehyksiin.

Perinteisellä optikkoliikkeellä onkin edelleen hallussaan myös alan perinteiset käsityötaidot.

-Omassa työpajassamme voimme tehdä erilaiset korjaukset nopeasti.

Paikallisen yksityisen optikkoliikkeen ketteryyttä on myös mahdollisuus ottaa kaikenlaiset uutuustuotteet heti myyntiin.

Murtomäen mukaan optikkoalan markkinointi on valitettavan harhaanjohtavaa. Moniteholinssien osalta jo yhden linssitoimittajan valikoimista löytyy noin 20 erilaista vaihtoehtoa, eikä suinkaan kolmesta viiteen, kuten alan ketjut viestivät asettaen itse omat laatuluokkansa.

-Moniteholinssien hintaerot ovat minimaalisia eri liikkeissä, jos verrataan aidosti samoja tuotteita.

Paikallisella yrityksellä on hyvä mahdollisuus tehdä myös työpaikkakäyntejä. Optikko Katriina Piila on valtuutettu Työterveyslaitoksen asiantuntijaoptikko ja tekee paljon yhteistyötä työterveyslääkäreiden ja -fysioterapeuttien kanssa.

Asiakkaan eduksi koituu myös optikon ja silmälääkärin yhteistyö ja työnjako.

-Kauttamme saa kaikki silmälääkärin palvelut ja tavoitamme tarvittaessa silmälääkärin todella nopeasti, Piila sanoo.

 

Optikko Piila toimittaa linssit nopeasti, sillä oma hiomo palvelee silmälasiasiakkaita. Optometristi Anna Linninen valmistelee silmälasilinssien hiontaa.

Ocusweep on uusi tutkimuspalvelu lähellä

Optikko Piilan uusimmat palvelut liittyvät suomalaisten silmälääkäreiden kehittämään Ocusweep-tutkimusjärjestelmään.

Toiminnallisen näön tutkimusjärjestelmällä pystytään tutkimaan sitä, miten ihminen oikeasti näkee. Sen avulla saadaan tietoa ihmisen koko näköjärjestelmän toiminnasta.

-Aikaisemmin asiakkaita on lähetetty esimerkiksi näkökenttätutkimuksiin Jyväskylään ja Tampereelle, Marko Murtomäki kertoo uuden palvelun merkityksestä paikallisesti.

Näöntutkimusjärjestelmällä voidaan tutkia näöntarkkuutta, kontrastinäköä, näkökenttää ja reaktioaikakenttää. Sen avulla voidaan havaita alkavia silmäsairauksia ja selvittää näköterveyden tilanne, seuloa näköön vaikuttavia silmäsairauksia ja seurata lääkärin ohjeistuksen mukaan jo diagnosoituja silmäsairauksia.

-Samalla laitteella voidaan tehdä vaikkapa erilaisia ajonäkötutkimuksia ajokorttiluokkien edellyttämällä tavalla.

Reaktioaikaa tutkiva RTP-testi onkin uusi tapa tutkia näkökenttää ja näköinformaation käsittelynopeutta. Reaktioaikatesti mittaa sitä, miten nopeasti ihminen pystyy toimimaan näköhavaintojensa perusteella. Testin tuloksia voidaan käyttää eri ammattivaatimusten selvittämisessä.

Kontrastinäkötestiä puolestaan käytetään tavallisesti hämäränäkökyvyn selvittämiseen.

 

Yksityinen optisten palveluiden ja tuotteiden lähituottaja.

Optikko Piilan yrittäjät ovat Katriina Piila ja Marko Murtomäki.

Yritys erottuu yksilöllisyydellä ja asiantuntevalla palvelulla ja tarjoaa aina uusimmat linssi- ja kehysvaihtoehdot.

Kauttamme saa tarvittaessa lähetteen silmätautien jatkotutkimuksiin ja hoitoihin sekä yksityisiin ja julkisiin toimenpiteisiin, kuten kaihileikkauksiin kriteereiden täyttyessä.

Kehysvalikoimamme kuvastaa aina asiakaskuntaamme ja käytämme aina asiakkaalle parhaiten soveltuvia linssivaihtoehtoja.

Palveluksessamme on näöntutkimuksen ammattilaisia. Tuoreimpana optometristi Kaisa Viherlehto.

Optikoidemme yhteistyö silmälääkäreidemme kanssa takaa asiakkaalle täyden näönhuoltopalvelukokonaisuuden.

Lue myös: