MainosKuntokauppa.fi

Voimistelua, jumppaa, voltteja, hyppyjä, akrobatiaa… Airtrack on monikäyttöinen liikuntaihme

Ketteryys, notkeus ja koordinaatio ovat tärkeitä ominaisuuksia fyysisen kunnon ja terveyden kannalta. Helppo ja turvallinen keino niiden harjoitteluun on ilmavolttipatja eli airtrack, jonka avulla koti tai piha muuttuu hetkessä jumppasaliksi tai voimistelupermannoksi.

Venyttelyliikkeet, jooga ja pilates onnistuvat mainiosti ruhtinaallisen tilavan liikuntapatjan päällä, ja kimmoisa pinta helpottaa liikkeitä.


13.11.2020 6:00

Moni jumppamuoto, vaikkapa voimistelu vaatii sekä tilaa että iskunvaimennusta jalkoihin. Liikkeissä on paljon hyppyjä sekä askellusta. Erikoistuneempien voimisteluliikkeiden, temppujen ja hyppyjen harjoittelu tuntuu usein vaikealta ja pelottavaltakin. Kaatumisten ja putoamisten riski saa monet välttelemään tyystin tällaisia harjoituksia.

Mutta kotona voi treenata vaativia ja vauhdikkaitakin liikkeitä, kun hankkii sopivan alustan. Airtrack on täydellinen ratkaisu. Se on ilmatäytteinen liikuntapatja, jonka voi täyttää haluamaansa ilmanpaineeseen. Patja on riittävän suuri monipuoliseen harjoitteluun, mutta pakattuna se mahtuu kaappiin.

Airtrack on valmistettu samasta dropstitch-materiaalista kuin nykyaikaiset SUP-laudat. Täyttöpainetta säätämällä voi tehdä patjasta joko kantavamman tai pehmeämmän kulloisenkin harjoituksen mukaan.

Venyttelystä ja pilateksesta hyppyihin

Airtrack on ruhtinaallisen kokoinen liikunta-alusta. Täytetyllä alustalla on pituutta kolme metriä ja leveyttä metri. Patjoja voi yhdistää toisiinsa pituussuunnassa tarranauhateippien avulla, mutta jo yksi airtrack riittää mitä erilaisimpiin harjoituksiin.

Kuntokauppa.fi-verkkokaupan tuoteasiantuntija Milla Korhosen mukaan airtrackin paras puoli on sen monipuolisuus

– Samalla alustalla voi harjoitella yhtä hyvin joogaa ja pilatesta tai kovatempoista aerobicia, HIIT-treeniä ja voltteja sekä akrobatiaa. Myös cheerleadingin liikkeiden harjoittelu onnistuu loistavasti.

Kun airtrack pumpataan melko kovaan paineeseen, alusta on hyvin kantava, mutta silti pinnaltaan hieman elastinen. Venyttelyliikkeet, jooga ja pilates onnistuvat mainiosti ruhtinaallisen tilavan patjan päällä, ja kimmoisa pinta helpottaa liikkeitä.

Kun painetta vähentää hieman, airtrack on trampoliiniin kaltainen hyppyalusta. Sen pinnasta tulee entistä kimmoisampi, mutta ilmanpaine antaa sille joustoa, joka helpottaa hyppyjä sekä vaimentaa jalkoihin ja niveliin kohdistuvaa rasitusta. Nyt onnistuvat nopeatempoisetkin aerobic-harjoitteet sekä HIIT-treeni. Korhosen mukaan airtrack tekee harjoitteista keholle ystävällisempiä kovaan lattiaan verrattuna

– Kun airtrack pehmentää jalkojen kosketusta alustaan, voi paksusti vaimennetut aerobic-kengät vaihtaa paljain jaloin treenaamiseen. Silloin jalkaterän lihakset pääsevät liikkumaan ja vahvistumaan luonnollisella tavalla. Patjan kimmoisuus myös antaa liikkeille mukavaa ja innostavaa tehostepomppua, mikä tuntuu hauskalta ja kehittää koordinaatiota.

Pieneen ilmanpaineeseen täytettynä airtrack sopii voimistelu- ja akrobatialiikkeiden harjoitteluun. Se vaimentaa tehokkaasti kaatumiset ja estää kolhuja sekä loukkaantumisia. Näin harjoittelusta tulee turvallista ja mukavaa. Patjan pinta antaa jaloille erittäin hyvän kitkan. Ja pehmeänäkin patja antaa liikkeisiin kantavan alustan, josta saa vaikkapa käsillä tukea liikkeen aikana.

Airtrack on riittävän suuri monipuoliseen harjoitteluun myös sisätiloissa ja pakattuna se mahtuu kaappiin.

Liikunnan iloa sisällä ja ulkona

Airtrack voidaan rullata auki ja pumpata käyttökuntoon parissa minuutissa tehokkaalla pumpulla. Sitten se vain asetetaan riittävän suureen huonetilaan tai pihalle. Katsotaan, ettei patjan lähellä ole esteitä, ja liikunnan riemu voi alkaa. Kun harjoitus lopetetaan, tyhjennetty patja mahtuu kaappiin.

Kesällä airtrack on myös superhauska rantalelu – kuin jättimäinen uimapatja, joka kestää seisomista ja hyppimistä. Uimataitoiset voivat vain työntää sen riittävän syvään veteen ja aloittaa hurjat hypyt. Näin hauskaa ei rannalla ole aiemmin ollut. Patja on myös helppo kuljettaa vaikkapa lähipuiston nurmikolle.

Tilaa Airtrack-ilmavolttipatja Kuntokaupalta!

Lue myös: