MainosOptikko Piila

Näe hyvin, voi paremmin – katso tästä optikon näönhuoltovinkit jokaiseen ikään

Monipuolinen palvelu ja persoonallinen valikoima ovat olleet Optikko Piilan valtteja vuosikymmeniä. Optikko Katriina Piila antaa vinkit hyvään silmäterveyteen.

Kaikille tuttu yrittäjäpariskunta Katriina ja Marko toivottavat niin uudet kuin entuudestaan tututkin asiakkaat palveltavaksi.


18.1.2021 6:00

Lasten ja nuorten kasvanut ruutuaika kuormittaa silmiä, kuten tiedämme.

– Erilaiset oppimisvaikeudet tai päänsäryt voivat olla seurausta silmistä, Katriina Piila kertoo.

– Kuormitusta tulee eri tavalla ja enemmän kuin aiemmin. Silmät rentoutuvat loistavasti, kun välillä käydään ulkoilemassa. Rasitusta voidaan vähentää myös yksilöllisillä lähitukilinsseillä.

Opiskelijoiden ja jo työelämään siirtyneiden kohdalla Katriina nostaa esiin erilaisten näyttöjen sinivalon.

– Pienetkin taittovirheet on hyvä korjata ja linsseihin kannattaa valita erityinen silmien rasitusta helpottava sinivalosuoja. Linssejä valittaessa tulee huomioida, millaisessa ympäristössä niitä käytetään ja mihin tarpeeseen ne tulevat.

Silmälasit valmistetaan käsityönä omassa hiomossa. Siten palvelu on nopeampaa ja joustavampaa.

Aikuisilla linssit tulee valita käyttötarpeen mukaan.

– Päätetyön aiheuttamaa voimakasta silmien kuormitusta voidaan vähentää oleellisesti asianmukaisilla erityistyölaseilla. Työlasien valinnassa optikolla onkin tärkeä rooli, työterveyshuollon asiantuntijankoulutuksen saanut Katriina Piila muistuttaa.

– Yli nelikymppiset silmät tarvitsevat myös enemmän valoa, mikä pitää ottaa etätöissäkin huomioon. Ajantasaisten silmälasien lisäksi myös kostutustippojen käyttäminen vähentää silmien rasittumista.

Erityisesti yli 60-vuotiaiden tulisi käydä silmälääkärissä säännöllisesti. – Harmaakaihi tulee lähes kaikille ja se on hyvin hoidettavissa. Erilaiset silmänpohjan rappeumat voivat kehittyvät hitaasti. Jos suvussa tiedetään olevan silmäpainetautia eli glaukoomaa, tai sairastaa diabetesta, silmälääkärin suorittamat silmänpohjan säännölliset tutkimukset ovat erityisen tärkeitä.

Anna ja Mikko ovat palvelleet jämsäläisiä Optikko Piilan asiakkaita lähes 20 vuotta.

Optikko Piila on perinteikäs näköasiantuntija Mäntässä ja Jämsässä.

– Valmistamme silmälasit käsityönä omassa hiomossamme. Pystymme nopeisiin toimituksiin ja yksilöllisiin ratkaisuihin. Kestävää kehitystä voimme toteuttaa käyttämällä jo olemassa olevia kehyksiä tai vastaavasti vaihtamalla vanhat linssit uusiin kehyksiin. Keräämme vanhoja laseja myös kierrätykseen, Katriina vinkkaa.

– Teemme yhteistyötä useiden kehysvalmistajien kanssa. Valitsemme myymälöihimme yksilöllisimmät ja persoonallisimmat kehykset asiakkaitamme ajatellen.

INFO

Optikko Piila

Perustettu 1933 Mäntässä.

Myymälät Mäntässä ja Jämsässä, joissa molemmissa myös silmälääkärin vastaanotto.

Mäntän liike, Itätorikatu 6, puh: 03 474 7438, avoinna arkisin 9-17.

Jämsän liike, Säterintie 1, puh: 014 718 123, avoinna arkisin 10-17.

Lue lisää: Optikkopalvelut kehittyvät parhaiten paikallisesti

Lue myös: