MainosOP Pohjois-Häme

Jarnolle ja Lauralle rakentuu oma koti järvimaisemalla – Lue, miten asuntolaina järjestyi täysin etänä

Paikallisen pankin Anne-Mari Nieminen oli luottokumppani, kun omakotitaloa suunnittelevat Jarno Välinoro ja Laura Hakopuro selvittivät rakennusprojektilleen rahoitusta.

Uusi koti järvimaisemalla. Tähän nousee Jarnon, Lauran, Ainon ja Oivan tummanharmaa puuverhoiltu omakotitalo.


20.5.2022 8:35

Jarnon ja Lauran unelma on toteutumassa. Vilppulan Koivujärven kylälle nousee loppuvuoden aikana perheelle upouusi talo.

”Terassilta aukeaa näkymä Kasilanjärvelle ja peltoaukealle”, kuvailee Jarno tulevan kodin maisemaa.

Ajatus oman kodin rakentamisesta syntyi muutama vuosi sitten. Tontti löytyi luonnon rauhasta Jarnon äidin kotitilalta. Kesää kohti edetessä alkaa tontilla tapahtua.

”Rakentaminen on alkanut metsän hakkuulla ja tien tekemisellä tontille. Pohjatyöt alkavat kesäkuussa. Tammikuussa on toivon mukaan valmista.”

Talohaave eteni etänä

Talohaaveen toteutumisessa on auttanut OP Pohjois-Hämeen rahoitusasiantuntija Anne-Mari Nieminen. Jarno ja Laura eivät tosin ole kertaakaan tavanneet omaa pankkiyhteyshenkilöään.

”Anne-Mari on palvellut meitä ensikontaktista alkaen tosi hyvin, ja asiat ovat edenneet etäyhteyksin sujuvasti. Varsinkin vuorotyötä tekeville laina-asian edistyminen etänä helpotti arkea”, 3-vuotiaan Ainon ja 1-vuotiaan Oivan vanhemmat sanovat.

Kaikki asiat hoituivat sähköpostitse ja puhelimella.

Lainaneuvottelut käynnistettiin loppuvuodesta ja yhteistyö ennestään tutun pankin kanssa eteni jouhevasti. Laura ja Jarno puntaroivat sähköisesti saamaansa lainatarjousta keskenään ja yhdessä Anne-Marin kanssa. Kummallakin oli olo, että Anne-Marilta saattoi kysyä, jos jokin mietitytti.

”Korkosuojausvaihtoehdoistakin hän kertoi tarkkaan ja selkeästi. Ikinä hän ei hermostunut, vaikka paljon kyseltiinkin. Palvelu oli neuvovaa ja ystävällistä”, he kiittelevät.

Asiakkaalle sopiva asiointitapa

Puhelut, verkkoneuvottelut, verkkoviestit ja sähköposti ovat OP Pohjois-Hämeessä jo vakiintuneet ja tavallisetkin tavat edetä asuntolainahakemuksissa.

Anne-Marilta sai kysyä mitä vaan, tuumivat Jarno ja Laura saamastaan pankkipalvelusta rakennusprojektin rahoitusta neuvotellessa.

”Ihan perinteistä kasvokkaista tapaamistakin toki tarjotaan. Ensiasunnon ostajat varsinkin saattavat halutakin jutella kasvotusten asuntolainaan liittyvistä asioista. Monille etätapaaminen on kuitenkin parempi vaihtoehto esimerkiksi pitkien välimatkojen takia”, Anne-Mari Nieminen sanoo.

Asuntolainaa pohtivan kannattaa aloittaa tekemällä lainahakemus verkossa.

”Se nopeuttaa prosessia. Hakemuksen voi tehdä minkä tahansa pankin asiakkaana”, Anne-Mari muistuttaa.

”Aina voi olla yhteydessä”

Paikallisuus, ihmisläheisyys ja alueen tunteminen ovat Niemisen mielestä OP Pohjois-Hämeen valtit.

”On ihana löytää asiakkaalle ratkaisu, joka mahdollistaa unelman toteutumisen, kuten Jarnon ja Laurankin kohdalla”, Anne-Mari iloitsee.

Nopeus, joustavuus ja ihmisläheisyys toteutuvat asiointitavasta riippumatta. Jarno ja Laura kokevat etäasioinnin myös luottamuksena. Elämän suurimman hankinnan äärellä luotettava rahoituksen ammattilainen on tärkeä kumppani. Anne-Marista tuli rakennusprojektin rahoitusta selvittäessä Jarnon ja Lauran luottohenkilö.

”Hän kertoi meille avoimesti ja tarkkaan vaihtoehdot ja riskit. Oli tunne, ettemme jää yksin, vaikka elämässä jotakin mullistavaa sattuisikin. Aina voi olla yhteydessä pankkiin.”

Info

OP Pohjois-Häme

  • Palvelut saman katon alla: päivittäiset raha-asiat, lainat, säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut, vakuutukset, lakipalvelut ja yrityspalvelut sekä OP Koti Oriveden kiinteistönvälityspalvelut

  • Omistaja-asiakkaana kerrytät OP-bonuksia, joilla voi kuitata vaikka vakuutusmaksuja

Lue myös: