Uusi vuosi ja uusi haaste on alkanut: Vuoden ensimmäiseksi pääsivät dekkarit - Puheenvuoro - KMV-lehti

Uusi vuosi ja uusi haaste on alkanut: Vuoden ensimmäiseksi pääsivät dekkarit

Marko Kilven romaanisarjan ensimmäinen osa vie lukijan rikollisten kaksoisroolien maailman.

30.1.2020 20:06

Uusi vuosi kirjojen ja lukemisen parissa on päässyt jo hyvään vauhtiin. Toivottavasti näin myös teillä muilla kirjojen ystävillä. Ensimmäisenä tähän vuoteen tarjoilen arvion teille Marko Kilven dekkarista, Undertaker – Kuolemantuomio ( Crime Time, 2017, 335 sivua). Kilpi on ollut dekkareineen myös Finlandia-ehdokkaana.

Todettakoon, että Kilpi oli minulle kirjailijana uusi tuttavuus ja päädyin tähän kirjaan Helmet-lukuhaasteen facebook-ryhmän myötä.  Valitsimme ryhmäläisten kanssa kirjan, jota luemme yhdessä, ja kirjaksi valikoitui tämä Kilven teos.

Kuolemantuomio vie lukijansa rikollisten synkkään ja raakaan maailmaan. Maailmaan, jossa on syytä aina suojata selustansa ja epäillä jokaista liikettä. Mistään tai kenestäkään ei koskaan voi olla varma.

Tästä hyvänä esimerkkinä on kirjan päähenkilö hiljainen ja huomaamaton perheenisä, hautausurakoitsija Jarmo Kivi, joka tekee poliisin kanssa tiivistä yhteistyötä rikosten uhrien hautajaisissa. Useimmiten siinä on kuitenkin käynyt niin, että itse Kivi on saattanut nämä uhrit pois päiviltään.

Kivi on kansainvälisen tason ammattirikollinen, jolle hautaustoimisto antaa täydellisen piilopaikan, jossa hän voi jatkaa toimintaansa kenenkään huomaamatta. Kivi ei kaihda keinoja, kun kyseessä on hänet pettänyt kilpimies tai velkansa maksamatta jättänyt rikostoveri.

Kivi käyttää sumeilematta hyväkseen heikompaa, hankalassa tilanteessa olevaa Tuomasta, joka hiljattain on menettänyt rikollisille poluille eksyneen veljensä. Kivi tarjoaa Tuomakselle mahdollisuutta selvitä elämässään eteenpäin, mutta Tuomas ei tiedä mitä Kivi oikeasti on tehnyt.

Kilven dekkarin juoni kietoutuu monien ihmiskohtaloiden vyyhdiksi, joka kiristyy kiristymistään. Samassa sopassa ovat niin poliisit, rikolliset kuin kirkon väkikin. Kuolemantuomio -teos imaisee lukijan mukaan pimeille kujille eikä päästä otteestaan. Lukija janoaa saada tietää, jääkö todellinen rikollinen kiinni vai ei.

Kilven kieli on soljuvaa ja nopeasti luettavaa. Tarinankerronnassa näkyy selvästi Kilven oma tausta poliisina, mikä luo tarinalle myös uskottavuutta.

Undertaker -Kuolemantuomio on myös romaanisarjan ensimmäinen osa ja sen luettuani, uskon lukevani myös seuraavat osat. Undertaker-sarjaa on ilmestynyt kolme osaa.

Mira

 

 

 

Kirjoittanut: Marko Kilpi.

Julkaistu: 2017.

Sivumäärä: 335 sivua.

Kustantaja: Crime Time.

Ensimmäinen osa Undertaker-romaanisarjasta.

Kaksi seuraavaa osaa Undertaker – Kuolemanenkeli ja Undertaker – Kuolemanlaakso ovat ilmestyneet vuosina 2018 ja 2019.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos