Sassi ja savolainen veikkauskuponki – Onko teillä yhteistä? –Suattaapi olla - Puheenvuoro - KMV-lehti

Sassi ja savolainen veikkauskuponki – Onko teillä yhteistä? –Suattaapi olla

13.2.2020 14:25 | Päivitetty 13.2.2020 14:28

BLOGI KMV-lehti ja monet muut mediat ovat uutisoinut laajasti tietoja Sassi-hankkeesta ja sen mahdollisesta rahoituksesta.

Nämä uutiset toivat minulle mieleen kuvitteellisen savolaisen veikkauskupongin, mitä ei ole (vielä?) olemassa.

Kuten veikkaajat tietävät, varmaa vetoa ei ole. Ennakkosuosikki voi murentua koska tahansa kotikentällä sarjajumbon käsittelyssä. Varmaa tasuria ei ole, yksi lipsahdus ja kovat kertoimet ovat vain kertoimia ilman voittoja ja panos on menetetty. Vierasjoukkueen voiton veikkaaminen on aina haastavaa, vetoon vaikuttaa peliaikataulu, pelimatkan pituus ja joukkueen vireystaso. Kotikentän tuomaa momentumia ei myöskään koskaan voi sivuttaa, joskin se on tunteisiin perustuva vire. Savolaiset ovat keksineet vakioveikkauskuponkiin neljännen vaihtoehdon – suattaapi olla. Kertoimet eivät tällä valinnalla ole kovin korkeat, sillä se suattaa olla tai suattaapi olla olemati. Emme voi hävitä, mutta emme myöskään voi voittaa, mutta panos on silti pakko asettaa.

Sassi voi tuoda Mänttä-Vilppulalle suuren potin kovilla kertoimilla, Sassi voi päätyä pattiin tai sitten Sassi voi jättää kouraan vain arvottoman lapun suurella kertoimella, mutta ilman voittoa.

Kovat kertoimet ja suuren voiton mahdollisuudet eivät välttämättä vaadi suurta panosta. Kovat kertoimet saadaan kasaan veikkaamalla yllätyksiä, laittamalla rahat sellaisiin vetokohteisiin, mitkä oletusarvoisesti ja ennakkotietojen perusteella eivät ole vedonvälittäjän silmissä niitä ”varmoja”. Jos onnistumme löytämään kuponkiin nämä yllätykset, ja veikkaamaan ne vielä oikein, saamme suuren voiton pienelläkin panoksella, mutta tappion riskit ovat suuret.

Toinen vaihtoehto on veikata pieniä kertoimia. Jos haluamme saada näistä vedoista suuria voittoja täytyy panoksemme olla korkea ja tässä tapauksessa riski menettää panoksemme on todella suuri, sillä mikään veto ei ole varma, kuten jo tiedämme. Jos taas tyydymme pieneen, mutta kaikkein varmimpaan vaihtoehtoon, panostamme pienen summan usean kerran pelaten yhtä tai kahta pientä kohdetta kerrallaan. Emme saa suuria voittoja, mutta saamme omamme takaisin ja pitkässä juoksussa voittojakin kertyy, joilla voimme turvallisesti veikata uudelleen. Näin emme jää ainakaan tappiolle, emmekä ota riskiä, että menettäisimme paljon.

Suattaapi olla, on vaihtoehto, mitä kukaan ei veikkaa, tai ei ainakaan pitäisi veikata. Sillä tässäkin tapauksessa panos on pakko asettaa, mutta päättyi peli miten tahansa, voittoja emme siitä saa, vaikka olemme panoksen asettaneet.

Harvoin ne Valioliiga-kierroksen 13 ottelua loksahtavat kohdilleen. Ja jos joskus se 13 kohdetta napsahtaisikin oikein, niin voittosumma on usein todella pieni, koska oikein veikanneiden määrä on tällöin yleensä suuri ja voitonjako joudutaan tekemään monen veikkaajan kesken. Nämä tapaukset ovat niitä, joissa viikon veikkauskohteet ovat herättäneet helppoudellaan monen veikkaajan kiinnostuksen (ei vain yhden) ja niin sanotut varmat kohteet ovat pysyneet varmoina. Voittoja kuitenkin kertyy, joskin ei kovinkaan suuria.

Jos et veikkaa, et voi voittaa. Tämä on aivan totta. Totta on myös se, että jos et veikkaa, et myöskään häviä. Jos tarvitset rahaa huomisen päivän tai tulevan viikon, kuukauden ja vuoden elantoon, et kai suinkaan yritä saada sitä veikkaamalla?

Veikata ei myöskään kannata silloin, jos et tunne pelaajia, liigaa tai edes koko lajia, koska silloin olet vain sinulle annetun tiedon varassa, tiedon, mikä on aina poikkeuksetta pedattu antajansa taskuun. Tässä tapauksessa ei pidä myöskään missään tapauksessa veikata toisen puolesta, toisen varoilla.

Jos taas tunnet liigan ja lajin hyvin, ja sinulla on vara veikata, niin anna palaa. Mutta veikkaa kuitenkin varovaisesti, pienellä panoksella, pienen riskin kohteita. Tällä malttia vaativalla tavalla voittojakin alkaa ajan saatossa kertyä.

Jyrki Pönkkä

Kirjoittaja on onnekseen Pohjois-Karjalasta. Maakunnasta, joka harmillisen usein sotketaan varsinkin eteläisessä Suomessa Savoon.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos