Ei voi olla totta! – ”Konsultin käyttö strategian laatimiseen on vastuun pakoilua ja kallistakin nykyisessä taloustilanteessa”

Konsultin käyttö kannattaa unohtaa kaupungin strategian laadinnassa ja valtuutettujen on yhdessä viranhaltijain kanssa vaivauduttava pohtimaan tulevaisuuden haasteita, sanoo kirjoittaja.

Kirjoittaja sanoo, että kaupungin strategia pitää laatia omin voimin jotta siihen voidaan täysipainoisesti myös sitoutua.

28.2. 12:50

Luin pe 25.2. puheenaiheen ”Kaupunki aloittaa organisaation uudistamisen”.

Tekstin lopussa todettiin: "Strategian laatiminen on päätetty tehdä ostopalveluna. Organisaatiouudistustyö on tarkoitus toteuttaa kaupungin omana työnä.”

Näitä ei voi erottaa toisistaan – ja lisäksi kaupungin palkkalistoilla on riittävästi henkilöitä, jotka kykenevät ihan itse, yhdessä luottamushenkilöiden kanssa, johtamaan strategian laadinnan. Osaamista varmasti löytyy! Strategian laadintaa ja laadintaprosessia ei voi ulkoistaa, koska se on kaupungin tärkein, tulevaisuuteen suuntaava asiakirja. Valtuutettujen on yhdessä viranhaltijain kanssa vaivauduttava pohtimaan tulevaisuuden haasteita.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos