Miksi mammutti pelkää hyttystä

Venäjän hävityssota on kääntänyt ihmissielun mustan puolen sivistyneenä itseään pitävälle Euroopalle, juuri kun uskottiin moisen kuolleen sukupuuttoon.

Maa-antimiltaan rikkaan valtion ruplat eivät lihottaneet kansalaisten hyvinvointia, sotakassa sen sijaan oli revetä liitoksistaan. Narkkareiden ja uusnatsien hyttysparvien hävitys vaatii rahaa, tulkitsee kirjoittaja.

18.3. 8:30

Epävarmuus ja menneisyyden haamut kurkkivat suomalaistenkin mielenmaisemassa. Vuonna 1939 Suomi seisoi lähes identtisessä tilanteessa kuin Ukraina nyt. Suomi marssi hyväuskoisena neuvottelusta toiseen, samaan aikaan, kun vastapuoli oli jo tehnyt päätöksen hyökkäyksestä ja marssitti asevoimiaan asemiin. Marraskuun viimeisenä päivänä 1939 Puna-armeija ylitti suvereenin Suomen rajat, vaikka maiden välillä oli voimassa hyökkäämättömyyssopimus, joka ulottui vuoteen 1945 ja jota ei voinut yksipuolisesti irtisanoa. Kansainvälinen sääntöpohjaisuus ei merkinnyt silloiselle Neuvostoliitolle eikä merkitse nykyiselle Venäjälle mitään. Valhe voittaa totuuden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos