Kesä Taidekaupungissa

Kesällä ihan jokainen voi siis ainakin hetkisen ottaa aivan rennosti.

15.7. 8:00

Kesä on ehdottomasti vuodenajoista paras. Silloin koululaiset ja opiskelijat jäävät hyvin ansaitulle kesälomalle, ja opettajatkin saavat hengähtää raskaan lukuvuoden päätteeksi. Kesällä ihan jokainen voi siis ainakin hetkisen ottaa aivan rennosti!

Mänttä-Vilppula on kesään peilaten täynnä mahdollisuuksia: on kesätöitä, uimarantoja, kahviloita, ruokapaikkoja, taidetta, kesäteatteria, luontoa ja paljon muuta.

Mänttä-Vilppulassa etenkin nuoria huomioidaan kesäisin, kun kaupunki palkkaa joukoittain nuoria leipiinsä kesätyöhön, joita onkin tarjolla joka lähtöön. Tämä opettaa nuoria jo varhain työteliäisyyteen sekä opettelemaan oman talouden hallintaa. Haastateltuani useita nuoria kävi ilmi, että nuorista todella suuri osuus aikoi kesällä sekä tehdä kunnolla töitä, että ottaa vain rennosti: näin sen mielestäni juuri pitääkin olla.

“Mänttä-Vilppula on loistava paikka viettää kesää.”

Kesällä Mänttä-Vilppulassa on tarjolla myös runsaasti liikuntaa. Lenkkipolkuja ja frisbeegolf-ratoja löytyy useita, koulujen monitoimiareenoita saa hyödyntää vapaasti ja uimarannat tarjoavat viilennystä helteisiin. Näiden lisäksi meiltä löytyy myös Vilppulan satama liikennepuistoineen, joka tarjoaa liikkumista ja viihdettä kaiken ikäisille. Rakenteilla on myös iso pumptrack- ja skeittipuisto, joka tulee valmistuessaan olemaan jokaisen vapaassa käytössä.

Kaupunkimme on myös kesäasukkaille, kuten mökkiläisille, loistava paikka. Täällä on rauhallista, puhdasta ja yhteisöllistäkin. Myös palvelut ovat aivan nurkan takana. On ollut mahtavaa parina juhannuksena saada nauttia myös Ottopoikien soittamasta musiikista suoraan järvenselältä. Kiitos siis heille!

Paikallisille kesän kohokohta saattaa myös olla Mää Oon Mänttästä -tapahtuma, joka kerää edelleen entiset ja nykyiset mänttäläiset yhteen. Tapahtumaan on perinteisesti kuulunut tori, erilaiset musiikkiesitykset, paneelit ja niin edelleen. Toivottavasti tälläkin kertaa tapahtuma saa paljon osallistujia!

Mänttä-Vilppula on loistava paikka viettää kesää. Muistakaahan siis lomalaiset rentoutua!

Kirjoittaja on Mänttä-Vilppulan nuorisovaltuuston jäsen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos