Amismummot ja -papat tärkeässä työssä

Loistava oivallus saada konkarit avuksi amikseen.

16.9.2022 6:00

Mäntän seudun koulutuskeskuksessa työskentelee oppilaiden apuna tänä syksynä kolme amismummua ja kolme amispappaa, oman alansa kovia ammattilaisia. Opiskelijat ovat ottaneet konkarit hyvin vastaan; apu on ollut tervetullutta. Kaikkia työtehtäviä ei voi oppia digitaalisesti, pitää päästä tekemään käytännön työtä.

Kaikilta opiskelijoilta itseohjautuvuus ei heti luonnistu. Silloin kokemuksen ääni ja konkretia on tarpeen. Amismummut ja -papat ovat paikalla, auttavat aloittamaan annetun työn, neuvovat ja opastavat.

Amismummoilla ja -papoilla on myös aiempaa kokemusta raakileina työelämään tulleista nuorista. Tarvetta käytännön ohjaukselle on siis jo oppilaitoksessa. Samalla tuetaan opiskelijoiden motivaatiota, kun työtehtävissä onnistuu ja pääsee eteenpäin. Opiskelija saa aidosti haltuun taitoja, joita tarvitsee työelämässä, ja voi menestyä harjoittelupaikassaan.

Amismummut- ja papat ovat vapaaehtoisia, ja heidän toimintansa toteutetaan Tyrsky-hankkeen kautta. Heidän kokemuksensa osoittaa, että käytännön taitojen opettaminen on rapautumassa opettajien ja ajan puutteessa. Kestävä ratkaisu on ainoastaan opettajaresurssin lisääminen.

Sitä odotellessa mukaan mahtuu lisää amismummoja ja -pappoja tukemaan nuorten onnistumista opinnoissa ja työelämässä. Tyrsky-hankkeen toteutus on Mäntässä osunut ihan asian ytimeen.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos