Ylijäämäruoan myynti järkevää hävikin vähentämistä

Yli jäänyttä kouluruokaa myydään eläkeläisille ja työttömille Jämsässä.

27.9. 6:00

Jämsän kouluilla, myös Kuorevedellä, aletaan myydä ylijäämäruokaa eläkeläisille ja työttömille lokakuun alusta. Koulujen ruokasaleissa voi käydä pientä maksua vastaan syömässä oppilasruokailun loputtua, jos lounasruokaa on jäänyt linjastoon.

Ruoka maksetaan lipuilla, joita voi ostaa Jämsässä muutamasta paikasta.

Tiettävästi Mänttä-Vilppulassa ei tällaista käytäntöä ole. Olisikohan sille tarvetta? Yleensä missä tahansa linjastoruokailussa syntyy jonkin verran ruokahävikkiä, jonka pienentämiseen koko ajan pyritään.

Entä löytäisikö kohderyhmä edullisen ruokailun?

Jämsässä aiotaan tiedottaa ruokasalien ikkunoihin laitettavalla lapulla, jäikö ruokaa vai ei, eli onko ruokailumahdollisuutta sinä päivänä. Tämä kuulostaa vähän kömpelöltä, kovin pitkän matkan päästä tuskin kukaan viitsii tulla katsomaan, onko ruokaa jäljellä.

Mikä sitten olisi parempi systeemi? Haasteen aiheuttaa tietenkin se, että ruoan ylijäämä selviää vasta oppilasruokailun kuluessa. Voisiko tiedon kenties ladata nettiin oppilaitoksen verkkosivuille, tai muuhun sovittuun verkko-osoitteeseen? Siinäkin tapauksessa toki on mahdollista, että viesti ei tavoita kohderyhmää.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos