Luontoretkille kaverin kanssa ja kunnon mukaan

Vanhusten viikon teemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

4.10. 6:00

Mänttä-Vilppulassa vanhusten viikon juhlassa esitellään luontokohteita, erityisesti esteettömiä kohteita. Tämä sopii vanhusten viikon luontoaiheiseen teemaan. Esteettömät kohteet ovat helpoimmin niin ikäihmisten kuin muidenkin saavutettavissa.

Teemaan liittyy myös toinen ulottuvuus. Kaikki vanhukset eivät yksin pääse luontoretkelle esteettömiinkään kohteisiin, tai edes ulkoilemaan, vaan siihen tarvitaan auttajaa ja kaveria.

Iäkkäiden joukko on suuri ja monimuotoinen. Toisille metsässä liikkuminen, sienestys ja marjastus, ehkä metsästyskin, säilyvät harrastuksina lähes elämän loppuun asti. Toisille luontoelämyksen voi tuoda hyvin pienimuotoinen retki, vaikka läheiseen puistoon tai ehkä sinne kotikylän maisemiin, mistä on jo muutettu pois. Sellaisen järjestäminen voisi olla vanhustenviikon – kuten tietysti minkä tahansa muunkin viikon – ohjelmassa.

Ulkoilulla ja luontonäkymillä on tutkitusti sekä mieltä virkistävä että rauhoittava vaikutus. Ympäristöllä ja sosiaalisilla suhteilla on suuri merkitys iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnille, terveydelle ja toimintakyvyn säilyttämiselle. Nykyisin ymmärretään myös luontoympäristön merkitys vastustuskyvyn ylläpitämisessä. Kaikkea tätä voi kaverin kanssa ulkoilu tarjota.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos