Hengelliset ja maalliset teemat

Seurakunnan toiminnan hengellinen ydin, mutta myös talousasiat nousevat esille ehdokkaiden vaaliteemoissa.

28.10. 6:00

Seurakuntavaalien ehdokkaat vastasivat KMV-lehden kyselyyn vaaliteemoista. Yhteistyö, vastuullisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat yleisiä teemoja. Kun mennään syvemmälle, tärkeimmiksi teemoiksi nousevat seurakunnan hengellinen perustehtävä ja tarkka taloudenpito.

Ehdokkailla näyttää olevan realistinen käsitys seurakunnan tilanteesta. Seurakuntaan kuuluvien määrä vähenee samassa suhteessa kuin väki vähenee alueelta. Niinpä talouden sopeuttaminen nousee voimakkaasti esille tulevalla valtuustokaudella.

Kirkollisveron nostamista ehdokkaat karsastavat, mutta kiinteistöjen käytön tarkastelun ja mahdollisen myynnin ehdokkaat nostavat esille. Tietty määrä toimintatiloja toki tarvitaan, ja kirkot koetaan vahvasti hengellisiksi tyyssijoiksi.

Seiniä tärkeämmäksi koetaan kuitenkin toiminta. Kun toiminnan kannalta ylimääräisistä kiinteistöistä luovutaan, jää niiden ylläpidosta säästyvä raha käytettäväksi vaikkapa nuorisotyöhön ja diakoniaan. Vähävaraisten auttaminen on viime vuosina ollut keskeisessä roolissa seurakunnan toiminnassa.

Mitään näistä ei tehdä ilman työntekijöitä. Hyviä vaaliteemoja ovat myös vastauksissa esiin nostetut vuoropuhelu seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välillä, sekä yhteistyö seurakunnan ja kaupungin kesken ja seurakuntien välillä, vapaaehtoisia unohtamatta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos