Suojaa vapaa-ajan asunnolle jäävä omaisuutesi

Mökkimurtojen määrä on vähentynyt, eniten niitä tehdään Pirkanmaalla.

1.11. 6:00

Käyntiväli kesäasunnoilla saattaa tänä talvena venähtää tavanomaista pitemmäksi, sillä ihmiset säästävät polttoainekuluissa ja varautuvat isoihin energialaskuihin. Mökki jää ”oman onnensa nojaan”. Kannattaa miettiä, miten suojaa omaisuutensa varkailta.

Mökkimurrot ovat viimeisten 10 vuoden aikana vähentyneet, mutta silti niitä tehdään noin tuhat vuosittain. Eniten mökkimurtoja tapahtuu Pirkanmaalla ja Uudellamaalla, missä mökkejäkin on paljon.

Murtoriskiä vähentää, että vapaa-ajan asuntojen omistajat ovat yhä paremmin varautuneita. Omaisuutta suojataan erilaisilla hälytysjärjestelmillä ja kameravalvonnalla, ja koronavuosina on myös vietetty tavallista pitempiä ajanjaksoja vapaa-ajan asunnoilla.

Nykyisin monet mökit ovat hyvin varusteltuja, mikä voi lisätä niiden houkuttelevuutta varkaiden silmissä. Arvotavarat kannattaa viedä mukanaan kotiin. Mökille jäävä omaisuus kannattaa merkata hyvin ja valokuvata, niin että tiedot mahdollisesta anastetusta omaisuudesta ovat tallessa. Hyvä lukitus ja naapuriapu mökkiliikenteen tarkkailussa ovat kullan arvoisia.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos