Paloturvallisuus ja varautuminen tutuksi lapsille

Poikkeustilanteisiin varautumista voi ja kannattaa harjoitella.

2.12.2022 6:00

Päivä paloasemalla -tapahtuma on kasvanut suosituksi kaikilla paikkakunnilla etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Tapahtumassa lapsia kiinnostavat muun muassa jännittävät paloautot ja palokunnan varusteet, mutta samalla tulee aimo annos tietoa ja pelastustaitoja.

Tapahtumissa osallistujat pääsevät kokeilemaan alkusammutusta. Kokeilu ja harjoittelu tuo varmuutta, että myös tosipaikan tullen osaa toimia. Tänä vuonna tapahtumissa on kerrottu myös varautumisesta poikkeustilanteisiin kuten sähkökatkoihin.

Lapsi omaksuu helposti napakat toimintaohjeet, eikä aikuisillekaan tee pahaa kerrata omia turvallisuustaitojaan ja -tietojaan. Erinomainen apukeino tähän löytyy muuten Suomen pelastusalan keskusjärjestön SPEKin verkkosivuilta, missä on paitsi turvallisuusvinkkejä, myös tarkistuslistat kodin, koulun, päiväkodin ja työpaikan turva-asioista.

Päivä paloasemalla tuo pelastajien työtä tutummaksi. Heitä tarvitaan jatkuvasti lisää etenkin sopimuspalokuntiin. Pelastajaksi voi alkaa harjoitella vaikkapa osallistumalla nuoriso-osaston toimintaan, jossa taitoja harjoitellaan säännöllisesti. Hyvä harrastus voi olla myös tie ammattiin.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos