Haluaisitko sinä hoitaa koiran virkaa?

Koiran virka on isännän asemaan nähden monessakin suhteessa hyvä.

Koiran viraksi kutsutaan epäkiitollista tehtävää. Olen ihmetellyt, että minkähän takia. Mielestäni koiran virka on isännän asemaan nähden monessakin suhteessa hyvä. Pari esimerkkiä perustelkoon väitettäni.

Koira koetaan niin merkittäväksi luomakunnan olennoksi, että niihin asennetaan mikrosiru yksilön tunnistamista varten. Isäntä joutuu tyytymään paljon vanhanaikaisempaan manuaaliseen numerosarjaan, jota myös sosiaaliturvatunnukseksi kutsutaan.

Sohvalla makaavaa koiraa rapsutellaan ja sille leperrellään. Suhtautuminen on positiivista. Sohvalla makaava isäntä taas on laiska ja haisee pahalle. Kyllä koirakin haisee, mutta jostain syystä se hyväksytään paremmin. Hotelleissa on nimettyjä koirahuoneita. Minulle on jäänyt epäselväksi, saako koiran kanssa matkustava ihminen myös majoittua niihin, vai pitääkö ottaa lisäksi oma ihmishuone? Todennäköisesti koirahuoneet ovat hienompia, koska ne ovat ainakin kalliimpia.

”Kun ei pahasti pureskele ihmisiä, eikä tee tarpeitaan lattialle, niin aika pitkälle pärjää.”

Jos isäntä haukkuu naapurin Reiskaa tai naapurin Liisa vähän rapsuttaa isäntää, niin sanomista tulee molemmista. Koiran kohdalla kumpaakin pidetään normaalina tapahtumana. Ikään kuin asiaan kuuluvana toimintana. Koiran kusaiseminen naapurin postilaatikonjalkaan ei aiheuta isompia säröjä naapurisopuun, mutta annas olla, kun isäntä vähänkään tiristää samaan paikkaan. Jää naapurin tarjoamat grillikutsut ja saunaillat vähemmälle.

Koira ruokitaan tarkoin suunnitellulla, oikeat ravintoarvot sisältävällä ruoalla säännöllisesti. Isäntä syö lenkkimakkaransa silloin, kun muistaa ja sitä sattuu kaapissa olemaan. Tässä asiassa tosin isäntä taitaa myös koiran mielestä olla voittaja. Koiran herkkua on kuivattu siankorva, uskoisin että isäntä valitsee ennemmin tuoreen kyljyksen.

Koiran velvollisuudet ovat varsin vähäiset. Kun ei pahasti pureskele ihmisiä, eikä tee tarpeitaan lattialle, niin aika pitkälle pärjää. Syö ruokansa ja huilailee, pääasiassa. Koiran ei tarvitse miettiä sähkölaskua tai tehdä lumitöitä. Mahdollisen koiraveronkin maksaa isäntä, onneksi koirille ei sentään tule esitäytettyä koiraveroilmoitusta. Isäntä senkin tarkistaisi ja korjaisi kuitenkin.

Kun seuraavan kerran kuulette jonkun hoitavan koiran virkaa, niin tuumailkaa asiaa. Onko kyseessä olevalla kanssaihmisellä asiat sittenkin aika mukavasti.

Kirjoittaja on vapaa pohdiskelija Kuorevedeltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos