Moottoripajatoiminnasta apua elämään

Ovet ovat kaikille avoinna, ja kaikki saavat tulla juuri sellaisina kuin ovat.

10.12.2022 7:14

Moottoripajan toimintaa, on monella paikkakunnalla ympäri Suomea, myös täällä Mänttä-Vilppulassa. Sen toiminnasta vastaa 4H, vastuuohjaajina toimivat Hannele, Tero sekä Verneri. Moottoripaja on monelle harrastus, jossa moottoreiden kanssa puuhailun lisäksi on tuttuja ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa pystyy puhumaan kaikesta.

Jokainen paja on erilainen, mutta kaikilla on yhteinen tarkoitus. Sen avulla pyritään ehkäisemään nuorten ulkopuolisuutta. Pajalla ei ole pakko aina tehdä jotain omaa projektia vaan sinne voi mennä höpöttelemään mukavia ja viettämään aikaa. Pajalta saa aina jutteluseuraa ja uusia kavereita. Pajat pitävät myös liikennekasvatusta ja he tukevat nuorta omissa opinnoissa.

”Se kuinka merkittävää työtä he tekevät, on hienoa, ja tapahtumissa on aina sellainen yhteisöllinen henki, tuntuu että kaikki olisivat samaa perhettä.”

Pajat järjestävät myös yhteisiä tapahtumia, kuten ajopäiviä. Niissä kaikki Suomen pajat kokoontuvat yhteen ja pidetään yhdessä hauskaa. Ajopäivillä pääsee tutustumaan muiden pajojen kalustoon ja nuoriin. Monet ystävät löytyvät ajopäiviltä ja ne ovat aina tapahtumia, jota odottaa, kun tietää, että siellä näkee taas ne kaverit.

Itse olen osallistunut vain muutamaan ajotapahtumaan, mutta aivan huikeita tapahtumia ovat olleet. Se kuinka merkittävää työtä he tekevät, on hienoa, ja tapahtumissa on aina sellainen yhteisöllinen henki, tuntuu että kaikki olisivat samaa perhettä.

Itse löysin tieni moottoripajalle vuonna 2020 talvella. Paja tuli puheeksi, kun Tero ja Hannele olivat koululla käymässä ja tutustuin heihin. Ja kerroin, että moottoriajoneuvot ovat lähellä sydäntä.

Paja on sellainen oma harrastus ja siellä saa aina nauraa ja höpistä mitä ikinä haluaa. Omaa projektia ei ole ollut, mutta aina löytyy juttuja missä tarvitsee apua. Moni juttu on tullut uutena ja opastuksella päässyt tekemään hienoja asioita ja oppinut uutta. Pajalla olo on rentoa ja ohjaajat auttavat mitä ikinä tarvitsee. He ovat auttaneet koulun kanssa ja oman elämän kanssa. Jos elämässä ollut vaikeaa, heille saa aina puhua ja he auttavat.

Mielestäni kaikkien tulisi ehdottomasti tutustua pajatoimintaan ja tulla itse käymään pajalla. Ovet ovat kaikille avoinna, ja kaikki saavat tulla juuri sellaisina kuin ovat. Mielestäni on hienoa, että tällaista toimintaa on täällä Mänttä-Vilppulassa. Kaikki rohkeasti tutustumaan toimintaan!

Kirjoittaja on Mänttä-Vilppulan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos