Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta Mänttään

KMV-lehden harjoittelija esittäytyy.

Elina Luomanperä aloitti maanantaina KMV-lehdessä harjoittelijana.

12.1. 15:00

Kun minua pyydetään kertomaan jotain itsestäni, ensimmäisenä vastaan suunnilleen näin: Olen Elina, parikymppinen opiskelija Tampereelta. Usein kerron olevani enemmän kissaihminen ja lempivärini olevan vihreä, joskus saatan jopa mainita suosikkikappaleeni. Se on kuitenkin vain lyhyt, tiivistetty kertomus minusta. Teille voisin kertoa vähän enemmän.

Tärkein asia on varmaankin se, että juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla, tarkemmin sanottuna Lapualla. Siellä vietin ensimmäiset 23-vuotta elämästäni. Vaikka tällä hetkellä Pirkanmaalla asunkin, sydämeltäni olen silti ikuisesti eteläpohjalainen. Se on usein ensimmäisiä asioita, joita kerron itsestäni vaikka monissa tilanteissa se on varmasti sanomattakin selvää nopeaa, murresanoja vilisevää puheenparttani kuunnellessa. Eteläpohjalaisuus on iso osa identiteettiäni.

Tällä hetkellä suoritan media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa ja sitä kautta päädyin KMV-lehteen harjoittelijaksi alkuvuoden ajaksi. Mänttä-Vilppulaan olen saanut tutustua äitini avustuksella jo useamman vuoden ajan ja pienen paikkakunnan kasvattina viihdyn täällä oikein hyvin, välillä vierailuni ovat venyneet jopa viikkojen mittaisiksi. Mäntässä viehättää erityisesti maisemat, jotka eroavat merkittävästi kotiseutujeni lakeuksista, monipuolinen kulttuurielämä sekä yleinen tunnelma, jollaista löytää vain pikku paikkakunnilta. Erityismaininnat ansaitsevat Mäntän kirjaston laaja, monipuolinen kirjakokoelma sekä tietysti Serlachius-museot, jotka lukeutuvat suosikkimuseoihini.

”Kirjoittaminen on aina ollut minulle yksi luontevimmista tavoista ymmärtää ja selittää ympäröivää maailmaa ja itseäni.”

Vaikka tällä hetkellä opiskelenkin media-alaa, suurin haaveeni on ura journalismin parissa. Pienestä pitäen olen kirjoittanut tarinoita, runoja, novelleja, päiväkirjoja, blogeja, listoja ja mitä nyt milloinkin. Vihkoja on täyttynyt kymmeniä, tietokoneiden näppäimistöistä kuluneet pinnat puhki ja välillä olleet ranteetkin hellänä mutta olo on aina ollut yhtä innostunut. Kirjoittaminen on aina ollut minulle yksi luontevimmista tavoista ymmärtää ja selittää ympäröivää maailmaa ja itseäni.

Odotan innolla mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan. Toivon, että pääsen oppimaan mahdollisimman paljon journalismista ja että pääsen tutustumaan paremmin teihin, mänttävilppulalaiset.

Kirjoittaja on KMV-lehden harjoittelija.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos