Eiköhän panna Sassille piste, ja katse eteenpäin

Joko Sassin ilmailupuistosaagaan olisi kirjoitettu viimeinen luku, kun paljastussyytteet hylättiin.

27.1. 6:00

Lakeside Airpark Finlandin eli tuttavallisemmin Sassin hankkeen surulliseen saagaan kirjoitettiin kenties viimeinen luku, kun salaisten asioiden paljastelusta epäillyt päättäjät saivat vapautuksen. Syytettä ei nosteta, sillä vaikka epäilemättä joitakin asioita on ”paljastettu” niin teot ja niistä koituva haitta ovat kokonaisuutena arvioiden vähäisiä.

Tietenkin näin, sillä koko jättihanke on kaatunut muiden seikkojen vuoksi jo hyvä aikaa sitten. Syvät haavat se tuntuu kuitenkin jättäneen hyvin moniin jos ei kaikkiin asianosaisiin, ja vähän sivullisiinkin.

Se on helppo ymmärtää. Hetken aikaa näytti siltä, että ilmailupuiston suureelliset suunnitelmat voivat jopa pala palalta toteutua, eikä tätä unelmaa ollut kenenkään helppo ampua alas. Olihan kaupunginvaltuuston enemmistö toiveikkaana hyväksynyt suunnitelmat, vaikka joukko valtuutettuja vastusti. Kansan riveissä epäilys hanketta kohtaan oli paljon suurempi, mutta totta kai useimmat toivovat kotiseutunsa menestystä.

Toisin sitten kävi, ja koko hankevyyhti sotkeutui omaan mahdottomuuteensa.

Menneistä virheistä on otettava opiksi, mutta rypemään niihin ei kannata jäädä. Onko nyt aika laittaa piste tälle tarinalle, ja suunnata katse eteenpäin Mänttä-Vilppulan kaupungin todellisiin kehittämispyrkimyksiin? Mitä ne ovat, siitä kuulisi mielellään päättäjien ja kehitysyhtiönkin näkemyksiä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos