KMV-lehti esittelee ehdokkaat

Mänttä-Vilppulasta on eduskuntavaaleissa kolme ehdokasta. Esittelemme heidät henkilöhaastatteluissa.

3.3. 6:00

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu vahvistettiin torstaina 2. maaliskuuta. Ehdokkaat saivat äänestysnumeronsa ja vaalikampanjat alkavat toden teolla. KMV-lehti esittelee täkäläiset ehdokkaat ennen kuin ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta.

Haastatteluissa ehdokkaat voivat kertoa tärkeimmät vaaliteemansa ja kantansa täkäläisille tärkeisiin kysymyksiin. Haastattelut julkaistaan arvotussa järjestyksessä. Ensimmäinen on vuorossa ensi viikolla. Vierailemme myös puolueiden vaalitilaisuuksissa mahdollisuuksien mukaan.

Mänttä-Vilppulasta ehdolla ovat istuva kansanedustaja, keskustan Arto Pirttilahti, demarien Marika Ala-Herttuala ja kristillisten Timo Rauhalammi.

Pirttilahti on ollut eduskunnassa vuodesta 2011. Hänen harteillaan on ollut Ylä-Pirkanmaan asioiden ajaminen, muita edustajia ei tällä vaalikaudella ole seudulta ollut. Väylä valtakunnan päätöksentekoon ja maakunnan äänen kuulumiseen muualtakin kuin keskuskaupungista on tärkeä.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa äänestysprosentti Pirkanmaan vaalipiirissä oli 73,7. Mänttä-Vilppulassa äänestysprosentti oli maakunnan alhaisin, 66,9 prosenttia. Tässä on kyllä parantamisen varaa. Jos tämän seudun asukkaat eivät itse halua vaikuttaa asioihin, ei sitä kukaan mukaan heidän puolestaan tee.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos