Sotaveteraanityö on siirtymässä perinneaikaan Pirkanmaalla – Timo Ikkala Ruovedeltä valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi

Sotien 1939-1945 Pirkanmaan Perinneyhdistys ry piti ensimmäisen vuosikokouksensa 19.4.2023 Tampereella.

Sotaveteraanityö on siirtymässä perinneaikaan viimeisen iltahuudon lähestyessä niin veteraaneja kuin heidän puolisoitaan ja leskiään. Veteraanin iltahuuto -laulu sisältää kolme "käskyä": hoivatkaa - muistakaa - kertokaa. Entistä enemmän olemme siirtymässä kertokaa-vaiheeseen. Viime vuonna perustettu ja rekisteröity Sotien 1939-1945 Pirkanmaan Perinneyhdistys ry piti ensimmäisen vuosikokouksensa 19.4.2023 Tampereella.

Vuosikokous teki sääntöjen mukaiset henkilövalinnat, jotka noudattivat pienin muokkauksin viimevuotista ”aloituskokoonpanoa”. Puheenjohtajana jatkaa Jouni Koskela Tampereelta. Hallituksessa on jäseniä varajäsenineen sekä perustaneista järjestöistä että sotaveteraanityön aluetoimikunnista. Varapuheenjohtajina ovat Timo Ikkala ja Kirsi Tulkki, sihteerinä toimii Raimo Ojala.

Perinneyhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan Sotaveteraanipiirin kanssa niin kauan kuin veteraanipiiri on olemassa. Kuluvan vuoden toiminnassa painopisteinä ovat henkilöjäsenten hankkiminen sekä lakkautuneista sotaveteraaniyhdistyksistä että yleisesti. Yhdistys on aktiivisesti mukana kansallisen veteraanipäivän tapahtumissa sekä alueellisen kirkkopäivän toteuttamisessa Ylöjärvellä ja valtakunnallisten hengellisten virikepäivien järjestämisessä Tampereella.

Yhdistys järjestää sotahistorian luentoja ja kokoaa Tammenlehvän Perinneliiton perinneportaaliin aineistoa Pirkanmaalta.

Isänmaallisin maanpuolustus- ja perinnetyöterveisin

Jouni Koskela

puheenjohtaja

Sotien 1939-1945 Pirkanmaan Perinneyhdistys ry

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos