Lapsiperheiden hyvinvointia kannattaa vaalia

Mänttä-Vilppulassa järjestettiin vauvajuhla edellisvuonna syntyneille nyt ensimmäistä kertaa.

Mänttä-Vilppulaan syntyi viime vuonna 50 vauvaa. Koko Suomessa syntyvyys kääntyi laskuun vuoden 2022 alussa koronavuosien pienen vauvabuumin jälkeen. Mänttä-Vilppulan kaltaisissa pikkukaupungeissa väestökehitys on laskeva sen vuoksi, että vauvoja syntyy paljon vähemmän kuin mikä on vuosittain kuolleiden määrä.

Muuttovoitolla tätä eroa on vaikea kuroa umpeen, etenkin kun viime vuonna Mänttä-Vilppulassa koettiin yli sadan henkilön muuttotappio.

Onkin hyvä keskittyä täällä asuvien lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen, tähtäimessä tuon muuttotappion kutistaminen. Julkinen arvostuksen osoitus lapsiperheille on tärkeä, ja vauvajuhla tarjoaa perheille myös hyvän tilaisuuden tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Tilaisuudessa perheet saavat lisäksi tietoa lapsiperheille suunnatuista palveluista.

Kaupungin vauvajuhlasta on tarkoitus tehdä perinne. Tälle perinteelle voi toivottaa pitkää ikää ja menestystä. Lapsiperheiden juurruttaminen paikkakunnalle lisää koko kaupungin elinvoimaa ja tuo jatkuvuutta. Lapsista kasvaa koululaisia ja opiskelijoita, joista osa löytää työpaikan ja oman kodin paikan tästä pitäjästä, tai ehkä palaa kotikaupunkiin tehtyään ensin kierroksen maailmalla.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos