Paljon onnea kaikille äideille

Äitiys tuo elämään iloa ja tarpeellisuuden tunnetta sekä velvollisuudentuntoa sen positiivisimmassa merkityksessä.

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Päivää, jolla on erityistä merkitystä meille jokaiselle lapsuuden ja vanhemmuuden kokeneelle. Äideillä on kiistatta suuri merkitys lapsilleen, ja laajemminkin yhteiskunnassa. Lapsistahan sanotaan, että minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Lapsiaan kasvattaessaan äidit siis luovat tulevaisuuden Suomea ja yhteiskuntaa. Se on paljon se. Äidit ovat merkkipäivänsä ansainneet.

Mediassa äitiys näyttäytyy monesti raskaana elämänvaiheena, usein ongelmien tai jaksamisen kautta. Varmasti äitiys vaatiikin voimia ja monenlaista muutakin taitoa ja osaamista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksi suurimmista asioista äitiydessä on valtava, kaiken nielevä rakkaus lapsen ja vanhemman välillä. Äitiys tuo elämään iloa, tarpeellisuuden tunnetta ja velvollisuudentuntoa sen positiivisimmassa merkityksessä.

Tänä vuonna Tasavallan Presidentti palkitsee 39 äitiä kunniamerkeillä arvokkaasta työstä lasten ja perheiden hyväksi. Palkittavien joukossa on monenlaisia äitejä. Onkin hienoa, että perheiden ja äitiyden monimuotoisuutta arvostetaan ja palkinnon saajat tulevat eri ryhmistä: suurperheistä, yksinhuoltajaperheisiin, valtaväestöstä vähemmistöihin ja adoptio- ja sijaisäiteihin. Äideistä on moneen.

KMV-lehti onnittelee lämpimästi äitejä keväisen juhlapäivän johdosta.

Kirjoittaja on uutistuottaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos