Ammattiosaamista arvostetaan

Tänäkin keväänä juhlitaan ammattiin valmistuvia, tosin nykyisin tutkintoja valmistuu läpi vuoden.

Taitaja-kilpailu lienee näkyvin ammattiosaamisen arvostukseen tähtäävä tapahtuma nuorille. Järjestäjä on Skills Finland -yhdistys, jonka taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Yhdistys kertoo, että sen tarkoituksena on edistää ammatillisen koulutuksen ja ammatillisen osaamisen arvostusta ja tunnettavuutta yhteiskunnassa, ammatillisen koulutuksen oppimistuloksia, opiskelijoiden kiinnostusta ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen sekä opiskelijoiden kiinnostusta itsenäiseen yrittäjyyteen.

Taitaja-kilpailuun osallistuu vuosittain noin 400 nuorta kymmenissä eri lajeissa, ja tapahtumaa seuraa kymmeniätuhansia opiskelijoita, heidän läheisiään ja varmasti myös työnantajien edustajia. Mäntän seudun koulutuskeskuksen opiskelijoiden menestys oli jälleen tänä vuonna korkeatasoista.

Ammattiosaajista on Suomessa useilla aloilla jatkuva kysyntä, jopa työvoimapula. Useissa työpaikoissa tarvitaan vielä lisää täsmäkoulutusta ja perehdyttämistä. Siksi olisi tärkeää, että ammattioppilaitoksessa opiskelijalla on mahdollisuus jo saavuttaa mahdollisimman hyvät perustaidot ja tiedot alastaan.

Tärkeää on myös, että ammatilliseen oppilaitokseen tullaan peruskoulusta riittävillä tiedoilla ja opiskeluvalmiuksilla varustettuna. Tuossa vaiheessa oma vastuu opinnoista kasvaa, ja opiskelumotivaation ylläpitäminen on tärkeää.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos