Kolme turnausta neljässä päivässä – Ella Nieminen ja Saana Jatkola aloittivat beach volley-kauden

Vilppulan Tähteä lentopallokentillä edustava kaksikko pelaa sekä 16- että 18-vuotiaiden sarjojen beach volley -turnaukset.

Etualalla pelaavat Ella Nieminen ja Saana Jatkola urakoivat kolme turnausta neljään päivään

21.6. 12:15

Vilppulan Tähteä lentopallokentillä edustavat Ella Nieminen ja Saana Jatkola kiertävät tänä kesänä ahkerasti nuorten beach volley -turnauksia. Kauden ensimmäiset 16- ja 18-vuotiaiden sarjojen turnaukset pelattiin loppuviikosta Sastamalassa ja Eurassa.

Torstaina Sastamalan hiekoilla taisteltiin 18-vuotiaiden sarjan ranking-pisteistä. Nieminen ja Jatkola olivat kovassa seurassa ja alkulohkon ensimmäinen ottelu päättyi selkeään tappioon lopulta koko turnauksen voittaneelle parille. Toisestakin ottelusta tuli tappio, mutta jälkimmäinen erä olisi voinut kääntyä miten päin tahansa. Kolmas peli tuotti päivän avausvoiton lukemin 2–0, ja viimeisessä ottelussa panoksena oli pääsy sijoitusotteluihin. Vastus oli kuitenkin kova, ja Nieminen–Jatkola sijoittui lopulta jaetulle 13. sijalle.

Lauantaina pari jatkoi pelejä Eurassa 16-vuotiaiden sarjassa. Päivä alkoi komealla 2–0-voitolla ja alkulohkon toisestakin ottelusta Nieminen–Jatkola väänsi voiton hurjan taistelun jälkeen lukemin 2–1.

Lohkovoiton ratkaisseessa ottelussa vastustaja oli etevämpi, joten jatko-otteluun pari lähti alkulohkon kakkossijalta. Puolivälieräpaikka jäi kuitenkin odottamaan tulevia turnauksia 0–2 -tappion myötä, ja lopullinen sijoitus lauantaina oli jaettu yhdeksäs tila.

Viikon päättänyt 18-vuotiaiden sarjan toinen osakilpailu niin ikään Eurassa tuotti Niemiselle ja Jatkolalle huippuonnistumisen. Neljästä alkulohkon ottelusta kertyi kaksi voittoa ja kaksi tappiota, mikä riitti lohkon kolmostilalle ja toi paikan jatko-otteluissa.

Ensimmäinen peli oli hurja taistelu, jonka kaikki kolme erää päättyivät pienimmällä mahdollisella erolla. Nieminen–Jatkola otti komean voiton ja eteni puolivälierään, jossa kova ottelutahti vaati veronsa. Tappio päivän kuudennesta ottelusta tarkoitti turnauksen viidettä sijaa, joka oli todella kova suoritus ikäluokkaa vanhempien sarjassa.

”Pelattiin neljän päivän aikana kolme turnausta: pääsarjamme U16-turnaus Eurassa ja U18-turnaukset Sastamalassa ja Eurassa. Sastamalan turnaus meni hyvin, mutta taso on todella kova, joten neljästä pelistä voitimme yhden. Pelissä oli paljon hapuilua, mutta halusimme lähteä siihen saadaksemme pelin kohdilleen ennen Euran turnausta.”

”U16-turnauksessa pelasimme hyvän alkusarjan, mutta pudotuspeleissä tie tyssäsi. U18-turnauksessa tuntuikin sitten onnistuvan kaikki. Pelasimme itsemme selvästi alkusarjasta jatkoon. Ekassa pudotusottelussa pudotimme meille ennen voittamattoman ja kovan porukan. Sitten vastaan tuli liian kova porukka ja omat paukutkin oli jo loppu. Tosi tyytyväisiä olemme saavutukseen” tiivistivät Jatkola ja Nieminen kesän avauksen antia.

Kausi jatkuu 1.–2.7. Jyväskylässä 16-vuotiaiden sarjan turnauksella.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos