Valon vaikeudet jatkuvat: Niukalla kokoonpanolla selvä tappio Orivedeltä

Nousua vitoseen jahtaava Oriveden Tuisku nappasi selvän 4-1 (3-1) voiton.

Valolla on vaikeaa. Kapea kokoonpano ei anna mahdollisuuksia taistella tosissaan voitoista. Vaikka näyttää siltä, että sarjapaikka säilyy, leijuu tulevaisuuden yllä kysymysmerkkejä.

30.8. 13:30

Valo sai vierasotteluun Orivedelle mukaan 11 miestä. Ilman vaihtomiehiä tuloksena oli selkeä tappio.

Valo pelasi keväällä neljä ensimmäistä kierrosta suhteellisen hyvin. Toukokuun 27. päivä Tuisku haki Mäntästä pisteet ja siitä alkoi mänttäläisten alamäki. Tuon ottelun jälkeen Valo on pystynyt voittamaan pelaamalla vain yhden ottelun.

Pelaajamanageri Joonas Raitasta ei käy kateeksi. Tuiskun ja Valon kokoonpanoissa oli niin paljon eroa, että ainoa järkevä vierastaktiikka oli lähteä puolustamaan tiukasti ja pyrkiä vastaiskuihin tilaisuuden tullen. Valo ansaitsee tunnustuksen siitä, että asenne riitti loppuun asti ja numerot pysyivät siedettävinä.

Ottelun kuva oli alusta asti selkeä, vaikka Valo siirtyi hieman yllättäen johtoon. Vastahyökkäyksen päätteeksi Mahad Ahmed keskitti pallon Promprasert Teethodsathepille ja ”Ole” pääsi tökkäämään irtopallon maaliin.

Jatkola piti Valoa pystyssä

Tuisku hallitsi palloa, loi paljon maalintekotilanteita ja neljästi pallo päätyi Valon maalissa pelanneen Jussi Jatkolan selän taakse. Ilman Jatkolan hyviä torjuntoja numeroista olisi tullut paljon rumemmat.

”Taisteltiin ja annettiin kaikki mihin tämän päiväisellä kokoonpanolla pystyttiin. Tiedossa oli vaikea peli ja lähdettiin pitämään lukemat mahdollisimman pieninä omassa päässä. Siinä me onnistuttiin aika hyvin. Totuus on se, että pelaajarinki on erinäisistä syistä tällä hetkellä hyvin kapea ja pelien voittaminen on vaikeaa”, myönsi Raitanen.

Synkästä kesästä huolimatta näyttää siltä, että Valon sarjapaikka on käytännössä varma. Vaikka Valo häviäisi kaikki loput ottelunsa, niin Tampereen Akateemisen Mahdin pitäisi voittaa kolme neljästä pelistään. TaPa/2 on saalistanut kesän aikana vain kolme tasapeliä, joten vaikea on uskoa heidänkään nousevan Valon edelle. Valo kohtaa vielä molemmat joukkueet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos