KPK haki pisteet Nokialta – vauhdikas alku kantoi loppuun

KPK kaatoi Nokian Pyryn Akatemian kotijoukkueen tiukasta loppukiristä huolimatta.

KPK haki pisteet Nokialta, vaikka kotijoukkue otti huiman loppukirin.

25.10. 15:00

Koillis-Pirkan Kiekon ja Nokian Pyryn Akatemian ottelusta kehkeytyi melkoinen jännitysnäytelmä, vaikka alkuun näyttikin pelin olevan jo selvää pässinlihaa.

Nokialla vieraillut KPK lähti otteluun vauhdilla ja avasi maalitilinsä Jani Leinosen osumalla ajassa 9:07. KPK onnistui avauserässä vielä toistamiseen, kun Roni Jauhiainen upotti kiekon vastustajan maalivahdin selän taakse. Pyry Ak tarttui sille tarjottuun tilaisuuteen ensimmäisen erän viime minuuteilla ja kuroi tilanteeksi 1–2.

Toinen erä mentiinkin vieraiden tahtiin ja KPK onnistui karkaamaan jo 1–5 johtoon. Kaksi osumaa KPK teki alivoimalla.

Kolmanteen erään Pyry Ak sai rivinsä kuntoon ja taistelutahtonsa esiin. Vajaassa kuudessa minuutissa maaliero oli supistunut enää kahteen ja Pyry Ak oli päässyt mukaan peliin.

KPK:n joukot eivät kuitenkaan takaiskuista lannistuneet vaan karkasivat uudelleen 3–6 johtoon Aku Hyvärisen osumalla ajassa 47:28. Pyry Ak ei antanut periksi ja jatkoi tiukkaa taistelua ottelun loppuun asti. Kiri ei aivan riittänyt ja pisteet matkasivat Mänttä-Vilppulaan KPK:n 5–6 voiton myötä.

”Vaikeiden viikkojen jälkeen saimme hyökkäyspeliä tehokkaammaksi ja ansaitut pisteet Nokialta sekä edellisestä kotiottelusta Pingviinejä vastaan. Vielä meni kuitenkin turhan vaikeaksi kolmeen pisteen saamiset, koska olimme vahvempia viidellä viittä vastaan”, KPK:n valmennus summaa.

”Turhan paljon otimme jäähyjä ja vieläkin innostuimme liikaa ylihyökkäämään johtoasemassa, mistä ei koskaan seuraa hyvää, jos ei saada vastustajan verkkoja heilumaan. Kahden erän jälkeen johdimme jo riittävästi (1–5), mutta niin vain meinasi vastustaja kiriä viimeisessä erässä tasoihin.”

Valmennuksen mukaan joukkueen ongelmana ei ole maalien tekeminen vaan puolustusvalmius hyökätessä.

”Ei ole isoista asioista kiinni, että saamme selkeämpiäkin voittoja. Molemmissa otteluissa kuitenkin hatunnosto koko joukkueelle, että saimme tiukat pelit käännettyä meidän eduksi”, valmennus kiittelee.

Seuraavaksi KPK taistelee pisteistä kotipelissään Kankaanpään Jääkarhuja vastaan lauantaina 29. lokakuuta kello 19 alkavassa ottelussa.

”Viime kotipelissä oli huikeaa kannustusta kotiyleisöltä, siitä suuren suuri kiitos koko joukkueelta ja toivottavasti tulevana lauantaina rumpujen tahtiin saadaan taas sarjan paras yleisö tueksi.”

Tilastot

Pyry Ak–KPK 5–6

  • KPK:n pisteet: Joni Ruohonmäki 2+3, Ville Nieminen 1+3, Jani Leinonen 1+1, Aku Hyvärinen 1+0, Roni Jauhiainen 1+0, Eemeli Aalto 0+1 ja Tuomas Juselius 0+1.

  • Maalivahtien torjunnat: KPK Eevertti Lampinen 50 (17+21+12) ja Pyry Ak Lauri Kangaspusu 23 (5+6+12).

  • Rangaistukset: KPK 35 minuuttia ja Pyry Ak 10 minuuttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos