Aada Kauppiselle U16-tyttöjen SM-hopeaa – intohimoisella maalivahdilla on vahva halu oppia

Kolholainen 13-vuotias Aada Kauppinen on KPK:n kasvatti. Hän pelaa tällä hetkellä KeuPa HT:n U13-joukkueessa.

Kolholainen Aada Kauppinen on yksi U16-tyttöjen SM-hopeamitalisteista. Kauppinen pelaa tällä hetkellä KeuPan HT:n U13-junioreissa Keuruulla, mutta on aloittanut maalivahtiuransa KPK:n riveissä.

4.1. 19:15

Mänttä-Vilppulasta löytyy toinenkin tuore arvokisamitalisti, sillä kolholainen maalivahtilupaus Aada Kauppinen oli mukana S-Kiekon SM-hopeaa Tampereella ennen joulua voittaneessa U16-tyttöjen joukkueessa. Kauppinen oli SM-mitalijoukkueessa mukana toisena maalivahtina.

Koillis-Pirkan Kiekossa jääkiekkoharrastuksensa yhdessä pikkuveljensä kanssa aloittanut ja KPK:n paidassa neljä kautta pelannut Kauppinen siirtyi tällä kaudella Keuruun KeuPa HT:n U13-juniorijoukkueeseen.

Lisäksi Kauppinen on ollut kuluvan kauden aikana myös lainapelaajana S-Kiekon naisten Mestis-joukkueessa, mikä mahdollisti hänelle kaksoisedustuksen ja pääsyn U16-tyttöjen SM-joukkueeseen. Hän käy myös kerran kuukaudessa Kuortaneella tyttöjen aluekiekkojäillä treenaamassa. Kuortaneella treenejä vetävät S-Kiekon naisten vastuuvalmentaja Mari Saarinen ja ammattitaitoinen maalivahtikouluttaja.

”SM-turnaus oli hieno ja antoisa kokemus, vaikka pelasin kakkosmaalivahtina”, Kauppinen sanoo.

13-vuotias Aada Kauppinen on ahkera treenaaja ja intohimoinen maalivahti, jolla on vahva halu oppia lisää.

Kauppinen on maalivahtina intohimoinen, hänellä on vahva halua oppia lisää ja tulla entistä paremmaksi. Hän on taustajoukkojen mukaan myös ahkera treenaaja.

”Aada on treenannut ja pelannut viisi kautta poikajoukkueissa ja tämä on nyt ensimmäinen kausi, kun hän on pelaa myös tyttöjoukkueen maalilla. Maalivahtina Aada on rohkea ja valmis lähtemään pelaamaan oikeastaan minne vain lainapelaajana”, Aadan äiti Mirka-Liisa Beranger-Kauppinen kertoo.

Kauppinen on kiitollinen KPK:ssa saamistaan maalivahtiopeista ja kannustuksesta. Erityisesti hän muistaa lämmöllä ja kiitoksille valmentaja Jari Katajamäkeä sekä maalivahtivalmentajia Mika Kaurasta ja Juuso Suorantaa.

”KPK:n edustusjoukkueen maalivahti Jose Soinion antamat opit ovat olleet Aadalle tärkeitä ja Josen maila roikkuu yhä Aadan huoneessa”, Beranger-Kauppinen sanoo.

Aada Kauppinen (edessä vasemmalla) pelasi U16-tyttöjen S-Kiekon SM-hopeaa voittaneessa joukkueessa toisena maalivahtina. Samassa joukkueessa pelasi myös KPK:n Essi Ketonen.

Kauppinen oli mukana Tampereen Tesomalla ennen joulua pelatussa turnauksessa, missä S-Kiekon joukkueen lisäksi mitaleista kamppailivat Ilveksen, HIFKin, K-Espoon, KKP:n, PaRan ja LJK:n tyttöjoukkueet.

Alkusarjassa Kauppisen edustama S-Kiekon joukkue hävisi yhden ottelun, pelasi yhden tasan ja voitti neljä ottelua. Finaaliottelussa S-Kiekko taipui HIFK:ille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos