Tähden naisille selkeä voitto Säkylässä – Tähti syötti 22 ässää

Tähti otti Säkylässä kalenterivuoden toisen 3–0 voittonsa.

Tähti pääsi tuulettamaan ässäsyöttöjä Säkylässä.

16.1. 14:15

Vilppulan Tähden pelit jatkuivat naisten 2-sarjassa vierasottelulla Säkylän Urheilijoita vastaan. Ennakkoon vastustajasta ei ollut juurikaan tietoa ja Tähti joutui pelaamaan hieman poikkeavalla kokoonpanolla Helmi Parviaisen toimiessa passarina, mutta pelin edetessä joukkueiden välinen tasoero kävi selväksi.

Ensimmäisen erän alussa Emilia Marjakosken syöttövuoro oli Säkylälle myrkkyä ja sen päättyessä Tähti johti 13–2. Kotijoukkue pystyi kaventamaan piste-eron viiteen tilanteessa 14–9, mihin Tähti vastasi jälleen pitkällä pisteputkella Oona Vihisen syötön rikottua Säkylän vastaanoton. Erä päättyi varsin selvin 25–10 numeroin Tähdelle.

Tähti aloitti toisen erän jälleen vahvalla syötöllä ja nousi 8–2 johtoon. Erän alkupuolella pisteiden makuun pääsivät myös Tuuli Salonen ja Ella Nieminen. Puolivälissä Säkylä onnistui jälleen parantamaan peliään ja kavensi tilanteeksi 10–14, mutta lähihistoria toisti itseään Tähden karatessa kotijoukkueen virheiden seurauksena 20–11 johtoon. Erän loppu ei enää jännityselementtejä tarjonnut ja Tähti siirtyi tauolle 2–0 johdossa.

Kolmannen erän alussa Tähti näytti, ettei se aio viihtyä Säkylähallissa yleisön luomasta hyvästä tunnelmasta huolimatta pitkään. Marjakosken syöttövuoron jälkeen tilanne oli 8–1 ja piste-ero kasvoi läpi erän lukuun ottamatta jälleen puolivälissä Säkylälle osunutta muutaman pisteen putkea. Parviaisen syötettyä tilanteeksi 20–9 ottelu oli sinettiä vaille valmis ja taukoineen 57 minuuttia kestänyt Tähden myllytys päätyi 25–15 erävoittoon.

Tähti otti kalenterivuoden toisen 3–0 voittonsa lukemin eränumeroin 25–10, 25–14, 25–15. Marjakoski kirjautti 12 pistettä, Vihinen 11 ja Salonen keräsi neljä merkintää tehotilastoon. Säkylän riveistä viiteen pisteeseen ylsivät Sofia Grönroos ja Sara Peltonen.

”Ei oikein tiedetty vastustajasta muuta kuin alkusarjan ottelutulokset. Sairastelut vielä hiukan aiheutti hämmennystä, mutta hyvin peli sujui. Passarina toimi tällä kertaa Helmi Parviainen hyvällä menestyksellä. Säkylällä oli nuori ja melko kokematon joukkue. Erityisen suurissa vaikeuksissa he olivat meidän syötön kanssa, eivät oikein päässeet hyökkäämään, kun pallo ei noussut. Syötettiin 22 ässää. Oona Vihisen lyöntejä eivät myöskään saaneet tänään oikein kiinni”, tiivisti Tähden päävalmentaja Jari Marjakoski ottelun tapahtumia.

Tähden kausi jatkuu sunnuntaina 29.1. kotiottelulla LP Kangasalan junioreita vastaan.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos