Peetu Juupaluoma puolustaa voittoaan – Päijänteen Ympäriajo kisataan viikonloppuna

Mäntän Seudun Moottorikerhosta Päijänettä lähtevät kiertämään Peetu Juupaluoman lisäksi myös Jere Karjalainen ja Jussi Luoma.

87. Päijänteen Ympäriajon kisataan viikonloppuna. Mäntän Seudun Moottorikerholta mukana on kolme kuljettajaa.

Viime vuoden Päijänteen Ympäriajon voittaja, Mäntän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma lähtee viidenteen Päijänteen Ympäriajoonsa yhtenä ennakkosuosikeista. Juupaluoma ajaa A2-luokassa.

Muut yleiskilpailun voittajaksi povatut, A3-luokassa ajavat kilpailijat ovat Vantaan Moottorikerhon Aleksi Jukola, Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola.

Voitosta käydään todennäköisesti tiukka kilpailu, sillä Pohjola tavoittelee kolmatta Päijänne-voittoaan ja sitä myöten Päijänne-kilven lunastusta itselleen. Juupaluoman tavoin Jukola on voittanut Päijänteen myös kerran aiemmin, vuonna 2018.

Päijänteen Ympäriajo starttaa tänä vuonna Vääksystä.

Hiljattain Italiasta kahden viikon harjoitus- ja valmistautumisreissulta palanneen Juupaluoman tavoitteena kisassa on saada omasta luokastaan hyvät pisteet ja näin ollen mahdollisesti luokkavoitto.

Juupaluoma painottaa treenin lisäksi ravinnon ja varusteiden tärkeyttä onnistuneessa kilpailussa erityisesti kevättalven olosuhteissa. Oppia on otettu edellisvuosien kisoista niin ajo- kuin varusteasioissa.

”Tänä vuonna on panostettu liukupohjakenkiin vähän enemmän, ne kun saa pysymään kunnossa niin menee hyvin”, Juupaluoma toteaa tiedotteessa.

Juupaluoma toivoo kisaviikonlopulle hyvää määrää katsojia radanvarteen nostamaan kisafiilistä. Lisäjännitystä kisaan tuo arvaamaton kevättalven sää, joka on tehnyt myös kilpailuun harjoittelusta haastavaa.

Juupaluoman lisäksi Mäntän Seudun Moottorikerhon riveistä Päijännettä lähtevät kiertämään myös B3-luokassa ajava Jere Karjalainen sekä V50-kansallisessa luokassa kisaava Jussi Luoma.

Endurokuskit valmistautuvat ottamaan mittaa toisistaan noin 750 kilomerin pituisella reitillä, joka koostuu 20–30 maastokokeesta.

Kaiken kaikkiaan Päijänteellä on mukaan 167 osallistujaa. 87. Päijänteen Ympäriajo kisataan 25.–26. maaliskuuta. Kilpailu lähtee viimevuotisen uudistuksen seurauksena käyntiin Vääksystä. Endurokuskit valmistautuvat jälleen ottamaan mittaa toisistaan ja kalustostaan noin 750 kilomerin pituisella reitillä, joka koostuu 20–30 maastokokeesta.

Vuoden 2023 kilpailussa on myös mukana Trophy-reitti, jota pääsevät ajamaan Kunto-, Pariajo-, Classic-, V70- sekä Naisten luokkaan osallistuvat kuskit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos