Eemil Pohjola päästeli kolmatta kertaa Päijänteen ympäriajon ykköseksi – Peetu Juupaluoma oli neljäs

Mäntän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma ajoi A2-luokan voittoon.

Jämsäläinen Eemil Pohjola ajoi Päijänteen ympäriajon ykköseksi.

Päijänteen ympäriajo eli ”Päitsi” järjestettiin koville kisaajille ja kelpo enduropyörille nyt jo 87. kerran. Päitsin ykköseksi päästeli jo kolmannen kerran 29-vuotias jämsäläinen yrittäjä Eemil Pohjola, joka otti Hondalla selkeän voiton ja Päijänne-kilven ikuisesti omakseen.

Pohjola kellotti ajan 5.17,20,57. Kakkoseksi kaasutteli, kolmannen kerran, Salpausselän Moottorikerhon 27-vuotias sähköasentaja Antti Hänninen. Hän jäi Pohjolasta lähes viisi ja puoli minuuttia.

Kolmanneksi kovin oli Päitsin kertaalleen, vuonna 2018, voittanut VMK:n raskaskone­asentaja Aleksi Jukola. Jukolan ero kärkeen oli nyt lähes seitsemän ja puoli minuuttia.

Kisan neljäs oli viime vuoden voittaja Mäntän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma, viides Hugo Svård ja kuudes Albert Juhola.

Kaikki MSMK:n kuskit maaliin

Juupaluoma ajoi omassa A2-luokassaan selkeään voittoon ennen toiseksi tullutta Dick Bergmania ja kolmanneksi tullutta Jaakko Rinkistä. Juupaluoma voitti luokan yli 23 minuutin erolla seuraavaan.

B3-luokassa ajanut Mäntän Seudun Moottorikerhon Jere Karjalainen oli maalissa luokkansa viides. V50-luokassa kisannut Jussi Luoma sijoittui luokassaan seitsemänneksi.

Raskas kisaretki

Lumen, jään, hiekan ja veden keskellä käyty vaativa kisa alkoi lauantaina Vesivehmaalta, jossa kuskeilla oli jo alkuun sen verran kiirettä, etteivät he ehtineet jenkkaa kuuntelemaan, saati sitten tanssimaan.

Raaka ja raskas enduron kisaretki käväisi kahden päivän aikana myös sellaisissa supisuomalaisissa taajamissa kuin Jämsä, Luhanka, Sysmä, Orimattila ja Mäntsälä.

Kilpailun maali oli Helsinki-Vantaan lentokentän takaisessa maisemassa, Vantaan Vauhtipuistossa. Kahden päivän aikana ajettiin 25 maastokoetta, maastokoekilometrejä niissä kertyi noin 200.

Fakta

Lopputulokset

Yleiskilpailun lopputulokset:

1) Eemil Pohjola Honda Red Moto 5.17.20,57, 2) Antti Hänninen Husqvarna jäljessä 5.27,45, 3) Aleksi Jukola KTM –7.25,20, 4) Peetu Juupaluoma Husqvarna –10.40,28, 5) Hugo Svärd Fantic –14.05,83, 6) Albert Juhola KTM –19.29,19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos