Mäntän Valon naiset neljänneksi harrastejoukkueiden SM-turnauksessa: ”Ei voi olla kuin ylpeä”

Simo Syrjävaara Futsal Cupin nimeä kantavaan harraste-ja seurajoukkueiden SM-turnaukseen osallistui kaikkiaan 21 joukkuetta.

Mäntän Valon naiset sijoittuivat neljänneksi futsalin harrastejoukkueiden SM-turnauksessa. Kuvassa vasemmalta Maria Tuominen, Eevi Hyttinen, Karoliina Siilasvuo, Jutta Tervo, Leena Viita, Marjo Hurme, Emmi Jantsikene, Emmi Lepistö ja Veera Peltonen.

Mäntän Valon naiset sijoittuivat neljänneksi futsalin harraste- ja seurajoukkueiden SM-turnauksessa Espoossa. Simo Syrjävaara Futsal Cupin nimeä kantavassa turnauksessa Valon kanssa samassa Fair Play -sarjassa pelasi kaikkiaan 21 joukkuetta kolmessa lohkossa.

Jokaisesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta ja yksi paras kolmonen pääsi jatkopeleihin. Valo sijoittui kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja yhdellä häviöllä lohkossaan toiseksi. Kakkossijan ja paikan puolivälierissä ratkaisi Valolle tehtyjen maalimäärä.

”Puolivälieriin päästessä meillä kaikilla oli aika älytön fiilis, kun saavutus oli riippunut vain tehtyjen maalien erosta meidän ja ToTe/Potkuavauksen kanssa. Päivitimme tulospalvelujen sivuja porukalla monta kertaa, sillä emme meinanneet uskoa, että olimme sijoittuneet niin hyvin meidän lohkossa”, Mäntän Valon joukkueessa pelaava Karoliina Siilasvuo kertoo.

Puolivälierässä Valo sai vastaansa C-lohkon kakkoseksi sijoittuneen FC Foxin. Valo vei voiton 2–0 ja eteni välieriin, jossa vastassa oli FC Uusivalo. Välierässä yksi Valon pelaaja loukkaantui ja loput pelit Valo joutui pelaamaan vain kahdella vaihtopelaajalla. Valo hävisi välieräottelun 2–0 ja edessä oli pronssiottelu TiPS/N2-joukkuetta vastaan. Pronssiottelussa Valo taipui lukemin 3–1.

”Pronssipelin pelasimme toisiamme tsempaten ja jokainen jaksoi vielä kerran ylittää itsensä. Tällä kertaa jäi mitali saamatta, mutta vuoden päästä uudelleen”, Mäntän Valon joukkueesta Leena Viita toteaa.

Niukasti mitalien ulkopuolelle jäänyt Valon joukkue oli kuitenkin todella tyytyväinen sijoitukseensa. Joukkue pelasi Viidan mukaan koko turnauksen ajan hyviä pelejä ja pystyi haastamaan jokaista vastustajaa. Osa vastustajista tiedettiin ennakkoon koviksi.

”Vaikka oltiin todella lähellä mitalisijoitusta, niin neljänneksi tulemisesta 21 joukkueen joukosta, ei voi olla muuta kuin ylpeä”, Siilasvuo toteaa.

Turnauksen järjestelyt ja tunnelma saivat myös kiitosta Valon pelaajilta. Kaikki onnistui hyvin ja sujui ongelmitta, vaikka aikataulu olikin tiukka.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos