Antti Rinne tyrmäsi soten markkinamallin Mänttä-Vilppulassa – "Sinne mennään missä tarjoillaan shampanjaa - ei näin"

Jukka Ritola/arkisto
Antti Rinne tyrmäsi soten markkinamallin Mänttä-Vilppulassa – "Sinne mennään missä tarjoillaan shampanjaa - ei näin"

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmäsi kovin sanoin soten markkinamallin.

Jyrki Pönkkä

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmäsi soten markkinamallin Pirkanmaan sosiaalidemokraattien piirikokouksessa Mänttä-Vilppulassa.

–Kokoomus sai tahtonsa läpi. Heidän lähtökohta oli viime vaalikaudelta, että pitää saada verorahoja yritysten voittojen tekemiseksi. Kokoomus yritti viedä yhteisessä valmistelussa koko ajan tätä markkinamallia läpi. Kaikki muut seitsemän eduskuntapuoluetta olivat sitä mieltä, että tällaista mallia ei tähän maahan tule, Rinne paukutti.

–Keskustan kiima maakuntamalliin oli niin suuri, joten he tarjosivat kokoomukselle tämän markkinamallin. Tämä malli on suomalaisen sosiaali- ja terveysjärjestelmän tuhon tie, jos se päästetään toteutumaan.

Myöskään asiakasseteli ei saa Rinteeltä kannatusta. Rinteen mukaan asiakassetelipakko ei helpota palvelun saamista, vaan päinvastoin.

–Asiakassetelipakko tarkoittaa käytännössä sitä, että he päätöksentekijät ketkä valitaan maakuntavaltuustoon, eivät päätä sitä kuka käyttää yksityisiä palveluita, kuka julkisia, ja mitkä yksityiset palvelut ovat ylipäänsä käytettävissä, Rinne painottaa.

–Nämä setelit annetaan asiakkaalle ja asiakkaan täytyy itse yrittää ymmärtää, mistä ne palvelut parhaiten saadaan.

Markkinamalli on Rinteen mukaan puhtaasti markkinamiesten maailma

–Tämä johtaa siihen, että siellä missä tarjoillaan shampanjaa, missä soi musiikki ja missä on viihtyisät odotustilat, niin sinne ne ihmiset menevät. Tämä tulee olemaan täysin markkinamiesten maailma.

Rinteen mukaan nykyinen suunta kohti markkinamallia nostaa kustannuksia tavalla, joka vaarantaa suomalaisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän.

–Tämä tarkoittaa myös, että yksittäisten palveluiden ja hoitojen hinta nousee ja palveluista joudutaan leikkaamaan. Saatamme joutua nostamaan vielä jopa verotusta, että saamme näitä palveluita ylipäänsä toteutettua.

"Markkinamalli on hölmö ja hävytön"

–Markkinamalli on hölmö ja hävytön. Sitä ei pidä viedä eteenpäin.

–Meillä on puolueessa omat selkeät vaihtoehdot, joissa julkinen sektori ja sen hyvät työntekijät ovat yksi palveluiden järjestäjä ja tuottaja. Yksityisiä käytetään silloin, kun niitä on järkevä käyttää. Tämän päätöksen tekisi poliittinen päätöksentekijä.

Rinteen mukaan yksityinen palveluntuottaja ei saa olla missään tapauksessa siinä asemassa, että se voi itse päättää milloin yksityisiä palveluita tulisi käyttää.

–Tämä linja pitää olla selvä. Verorahoja pitää käyttää ihmisten palveluihin ja niihin tarkoituksiin joihin ne on kerätty. Nämä rahat eivät saa olla yrityksien voittotavoittelun temmellyskenttänä niin, että palvelun tarvitsijan tarve jää sinne alle.

Jyrki Pönkkä
Pirkanmaan sosiaalidemokraattien piirikokous järjestettiin lauantaina Mänttä-Vilppulassa. Poliittisen katsauksen piti puolueen puheenjohtaja Antti Rinne.

Pirkanmaan sosiaalidemokraattien piirikokous järjestettiin lauantaina Mänttä-Vilppulassa. Poliittisen katsauksen piti puolueen puheenjohtaja Antti Rinne.


Kommentit (3)

  • Veronmaksaja sivukyliltä.

    Tässähän se itse asia tuli selvästi sanottua, luonnollisesti oppositioon aina kuuluvalla värityksellä. Valinta on äänestäjillä tai pahimmassa onnettoomuudessa se oli jo. Merkillepantavaa on myös mm. se että pusketaan päin Suomen perustuslakia jatkuvasti koko operaation ajan.

  • Jyrki Pönkkä

    Nimetön (15.42)
    Mänttä-Vilppulan kaupungin tervehdyksen toi kokoukseen vt. kaupunginjohtaja Markus Auvinen. – Jyrki Pönkkä, KMV-lehti

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio