Muovit: Näillä ohjeilla osaat lajitella ja kierrättää kotisi muovit oikein - Uutiset - KMV-lehti

Tiesitkö, että ostostilannekin voi määrittää, kuuluuko muoviroska kierrätykseen vai sekajätteeseen? Näitä kolmea perussääntöä noudattamalla kierrätät kotisi pakkausmuovit oikein

Miten toimia, jos pakkauksessa on useampaa materiaalia? Mitä tehdä mustille muovipakkauksille? Entä lääkepurkeille, kukkaruukuille ja pussinsulkijoille? Minne muoviset lelut kuuluu viedä? Lue tästä Aamulehden koostamasta jutusta kaikki, mitä muovijätteen keräämisestä, lajittelusta ja kierrättämisestä pitää tietää.

Kotitalouksiin kertyy hurja määrä monenlaista muovijätettä, ja välillä on vaikea tietää, miten siitä voi päästä eroon ympäristöystävällisesti.

14.7.2019 19:45

Kotitalouksien pakkausmuovien keräys alkoi Suomessa 2016, ja muovipakkausten keräyspisteillä käy varsinkin viikonloppuisin aikamoinen kuhina.

Muovien kierrättäminen voi olla hämmentävää, sillä kotitalouksiin kertyy paljon myös sellaisia muovituotteita, joita pakkausmuovien keräyspisteisiin ei saa laittaa. Siksi moni tuskailee, mitä keräysastiaan saa laittaa ja mitä ei.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos